Bedrijven en Bedrijfsleven

Alles wat je moet weten over de VCA basis cursus en examen

woensdag, 13-3-2019  

Als je in een van de volgende vakgebieden werkt, is het aan te raden een VCA basis diploma te behalen:

  • Bouw
  • Infra
  • Petrochemie
  • Maakindustrie
  • Installatietechniek
  • Elektrotechniek
  • Technische diensten
  • Logistiek

Een VCA basis diploma toont aan dat je veilig en duurzaam kan werken. Dit is uiteraard in de eerste plaats goed voor jouw eigen veiligheid als je aan het werk bent, maar in veel gevallen is het zelfs verplicht om te hebben. Bijvoorbeeld als je voor een aannemer werkt, moet je meestal over een VCA basis diploma beschikken. Het helpt je om veilig en duurzaam te werken en daarnaast geeft het je ook een grotere kans op een baan, omdat werkgevers kunnen zien dat jij deze kennis al in huis hebt en zij niet hoeven te investeren in een cursus die jij nog moet volgen. Een VCA basis cursus kan gemakkelijk gevolgd worden op vele locaties in Nederland. Bij een organisatie zoals VGM Box, vca-cursus.com, is het makkelijk geregeld, daar kan je gedurende de dag de cursus volgen en aan het eind van de dag maak je het examen. Zo ben je volledig goed voorbereid op het examen en heb je de stof goed tot je kunnen nemen. De examenstof wordt klassikaal behandeld op een groot videoscherm, daar kan je met een afstandsbediening de vragen over de stof beantwoorden. Als blijk dat er veel vragen fout beantwoord zijn, zal de docent de stof uitgebreid behandelen, zodat alle cursisten het snappen en goed voorbereid zijn op het examen. Op wel 25 locaties worden de VCA basis cursussen gegeven door VGM Box. Daarnaast hebben zij 127 examenlocaties voor de VCA basis in Nederland. Een ander voordeel van de VGM Box om je VCA basis cursus en examen te volgen, is dat zij een 100% startgarantie bieden. Je hoeft daardoor niet te wachten op allerlei andere factoren om te beginnen. En met de 127 locaties van VGM Box is er altijd eentje bij jou in de buurt.

Waarom je een VCA basis cursus en examen moet volgen

Op steeds meer plekken wordt het verplicht om een VCA basis te hebben. Als zo’n anderhalf miljoen medewerkers hebben al een VCA basis behaald en ruim vijftienduizend bedrijven zijn VCA gecertificeerd. Dit maakt dat steeds meer bedrijven van hun werknemers eisen dat zij een VCA diploma behalen. Afgezien van dat het door veel bedrijf nu verplicht wordt gesteld, is het ook voor jou persoonlijk van grote waarde om een VCA diploma te behalen. Het toont namelijk aan dat jij beschikt over de basiskennis om in een risicovolle omgeving jouw werkzaamheden veilig uit te voeren. Daarnaast toont het aan dat je kennis hebt van de wet- en regelgeving en dat je gevaarlijke situaties kan herkennen en adequaat kan handelen om deze te voorkomen. Met een VCA diploma kan je zowel jouw eigen veiligheid als die van jouw collega’s vergroten wanneer jullie samen aan het werk zijn. Wie wilt er geen veilige werkplek? Tijdens de cursus die voorbereid op het VCA diploma leer je over verschillende onderwerpen, zoals hoe je werkzaamheden goed voorbereid, hoe je werkzaamheden veilig uitvoert, hoe je specifieke gevaren kan beheersen en wat je moet doen bij incidenten en in noodsituaties.

Volg een cursus bij VGM Box online

Wist je dat je bij VGM Box ook online de cursus kan volgen? Dit is handig als je geen tijd of mogelijkheid hebt om een cursus dag bij te wonen. De cursus bestaat uit 100% praktijkgerichte filmfragmenten en veel oefenvragen. Het duurt ongeveer 8 uur om de cursus te doorlopen.

Lees meer…


Comments are closed.