Woning en Tuin

Altijd groen in uw tuin met de conifeer

woensdag, 25-2-2015  

Wanneer u een voor- of achtertuin heeft en groene vingers heeft, kent u het oude probleem: hoe zorg ik dat in de winter ook mijn tuin enig kleur heeft? In de zomer bloeien de bloemen en bomen, maar in de winter lijkt het soms een maanlandschap. Denk dan eens aan de conifeer. De conifeer is een naaldboom die zijn kleur niet verliest als de herfst zijn intrede gedaan. Het hele jaar door en in alle windgetijden blijft uw conifeer prachtig groen. Vooral als u een landelijke stijl ambieert voor uw tuin ambieert, is deze boom voor u een grote aanwinst. Er zijn ruim 600 verschillende coniferen in de wereld bekend. Met allerlei prachtige Latijnse namen zijn ze versierd. Daarvan zijn 5 veel voorkomend in de tuinen van mensen. Dit komt door de goede kwaliteiten die deze bomen bezitten. In verschillende kwekerijen in Nederland groeien de coniferen op voor gebruik in de tuinen. Vooral vanwege de eerder genoemde eigenschap dat ze altijd groen blijven. In tuinen worden ze soms los geplaatst, maar vaker als een haag. Een prachtige rij coniferen wint het al snel van een onpersoonlijke schutting als afscheiding. Om een haag te maken van de conifeer moet u eerst weten hoeveel meter de haag moet worden. Afhankelijk van het specifieke type conifeer dat u wilt, moet u uitgaan van circa 2,5 conifeer per meter. Wel moet u oppassen dat de bomen goed geplant worden, goed onderhouden door ze regelmatig te snoeien en bemesten om de nodige voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe aanwinst gezond is en groeit. Voor specifieke tips voor het onderhoud vindt u hier onderaan meer informatie. Eerst is het namelijk van belang dat u een goede leverancier vindt voor de nieuwe aanwinst in uw tuin. Daarvoor hoeft u niet de bossen in te gaan met een bijl. Die tijden zijn achter ons en het is zelfs strafbaar om op eigen houtje een boom te gaan omhakken in een van de weinige bossen van Nederland. Deze bomen zijn allemaal beschermd. Het is ook niet zoals in december dat op elke hoek van de straat u een conifeer kan kopen. Daarvoor moet u naar een kwekerij gaan. Met name de kwekerijen op de Veluwe bieden hoge kwaliteit van deze prachtige bomen voor u. De kwekerij van Top&Top uit Wekerom is zo’n kwekerij die uitmuntende kwaliteit voor u kunt leveren. Indien u zich afvraagt waar Wekerom zich precies bevindt: dat is bij Ede vlakbij het nationale park. Hier is de grond ideaal voor het kweken van deze bomen. U kunt bij de kwekerij langsgaan om te kijken naar de coniferen die daar groeien. Maar het is uiteraard ook mogelijk in deze moderne tijd om vanuit huis een bestelling te plaatsen. Het is natuurlijk logisch dat u niet alleen boeken, dvd’s en eten online kan bestellen, maar ook minder alledaagse goederen zoals specifieke bomen voor uw tuin.

Conifeer online bestellen bij coniferen-bestellen.nl

De prachtige exemplaren die worden gekweekt door kwekerij Top&Top kunt u online bestellen via deze website. Met al 15 jaar ervaring van het kweken van de conifeer in de volle Veluwse grond wordt hier hoge kwaliteit afgeleverd. Dat wordt ook officieel bevestigd door keuring van de Stichting NAK Tuinbouw die regelmatig komt controleren. Via coniferen-bestellen.nl kunt u kiezen uit vijf verschillende soorten coniferen met allemaal prachtige Latijnse namen. Dat zijn:

  • de westerse levensboom Thuja Occidentalis, met de bijnaam de ‘Brabant’
  • de levensboom Thuja Plicata, met de bijnaam de ‘Gelderland’
  • de reuzenlevensboom Thuja Occidentalis, met de bijnaam ‘Smaragd’
  • de dwergcipries Chamaecyparis Lawsoniana, met de bijnaam ‘Columnaris’
  • de Californische cypres Chamaecyparis Lawsonia, met de bijnaam ‘Ivonne’

Deze bomen verschillen qua grootte, kleur en overige eigenschappen. Ook verschilt de prijs natuurlijk. Op de website coniferen-bestellen.nl kunt u de verschillende eigenschappen van de naaldbomen bekijken en vergelijken. Welke u uiteindelijk wilt kiezen is sterk afhankelijk van waar u de conifeer wilt plaatsen en of het als onderdeel van een heg is of losstaand. Ook maakt het formaat natuurlijk uit. Het is zowel mogelijk om de conifeer online te bestellen en thuis te laten bezorgen of u haalt ze zelf op bij de kwekerij. De keuze is geheel aan u. Op de website kan u aangeven wanneer u ongeveer langskomt en dan staat uw bestelling klaar. Wanneer u thuis laat bezorgen, is daar natuurlijk wel een kleine vergoeding voor nodig. Die vergoeding voor het thuis laten bezorgen van uw conifeer of meerdere coniferen is enigszins afhankelijk van uw woonplaats en dus ook de rijtijd vanaf de kwekerij.

Het planten en onderhouden

Als laatste nog enkele belangrijke tips voor het onderhoud van uw nieuwe aanwinst. Wanneer u de conifeer gaat planten (overigens is het ook mogelijk om deze tegen een kleine vergoeding te laten planten), dient u een ruime geul van circa 50 centimeter diep te graven. Dat is belangrijk zodat de boom goed wortel kan schieten in de bodem. Zorg ervoor dat de conifeer of coniferen circa twee tot drie keer per week water wordt gegeven. Meestal zijn ze uitgedroogd naar hun reis en zo kunnen ze snel herstellen. Snoeien dient ongeveer 1 tot 2 keer per jaar te gebeuren. Zorg ervoor dat u nooit de boom tot aan de stam afknipt want dan groeit deze niet meer aan. Het mooiste, strakke effect is wanneer u de conifeer met behulp van een elektrische heggenschaar bijsnoeid. Vergeet ook niet regelmatig uw nieuwe aanwinst te bemesten.


Comments are closed.