Nieuws

Altrif Label etiketten

maandag, 9-3-2015  

Door middel van etiketten kunt u op een positieve manier de aandacht vestigen op uw bedrijf. Er zijn vele mogelijkheden om bijvoorbeeld uw logo of een slogan op een professionele en aantrekkelijke manier op etiketten te presenteren. Bovendien bieden sommige etiketten ook bescherming voor uw producten. We zullen hieronder ons assortiment omschrijven. Daarna zullen we kort wat informatie geven over ons bedrijf.

Zelfklevende etiketten

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden wat betreft zelfklevende etiketten. Het assortiment van Altrif Label kent een aantal categorieën waarin de verschillende etiketten onderverdeeld zijn. Deze categorieën zijn:

 • enkellaags
 • meerlaags
 • flexible packaging
 • smart labeling

We zullen nu per categorie een aantal voorbeelden van etiketten opnoemen en kort omschrijven, zodat u een goed beeld krijg van het assortiment. Voor het volledige assortiment kunt u vanzelfsprekend terecht op de website van Altrif Label: http://www.altrif.nl/. Voorbeelden van enkellaags etiketten zijn:

 • Banderollen: een banderol is een etiket dat om een bepaald product heen zit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verpakking met nootjes in de supermarkt. U kunt op een dergelijk etiket bijvoorbeeld de naam en het merk van het product kwijt en er is genoeg ruimte om uw merk en uw product goed naar voren te laten komen.
 • Euroslot etiketten: dit zijn etiketten met een zogenaamd euroslot. Dit is de opening in de verpakking waaraan producten aan een winkelrek hangen. Naast dat dit soort etiket dus een praktisch functie heeft wat betreft het ophangen van de verpakking, kunt u er prima een tekst of een logo op kwijt.

Voorbeelden van meerlaags Altrif etiketten zijn:

 • Piggy-back: hier gaat het om een etiket die als het ware uit twee lagen bestaat. De lagen zijn van hetzelfde formaat en worden op een verpakking op elkaar geplakt. De bovenste laag is zelfklevend en kan dus ergens anders op worden geplakt. Deze constructie wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld spaarzegels.
 • Booklet: deze bestaat uit een basis etiket dat zelfklevend is en waarop een boekje wordt bevestigd dat niet zelfklevend, maar wel hersluitbaar is. U kunt hier dus veel informatie op kwijt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gebruiksaanwijzing of productinformatie in meerdere talen.

Voorbeelden van flexible packaging etiketten zijn:

 • Doypacks: deze verpakkingsvorm wordt ook wel ‘stazak’ genoemd. Het is namelijk een verpakking die rechtop kan staan en daarmee handig is voor bijvoorbeeld producten als snoep en nootjes. Op de hele verpakking kunt u promotie kwijt voor uw merk en uw product.
 • Sachets: het gaat hier om een verpakking van één-stuks producten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de verpakking van een chocolaatje of suiker, maar ook crème of reinigingsdoekjes behoren tot de mogelijkheden. Een sachet kan zowel bedrukt als transparant geleverd worden. Deze verpakkingen zijn erg gebruiksvriendelijk, waardoor een positieve associatie met uw product ontstaat.

Voorbeeld van smart labeling etiketten zijn:

 • Destructible: hierbij gaat het om etiketten die het direct laten zien als het product geopend is geweest. Het is daarom vergelijkbaar met een verzegelde brief. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een fles drank waarbij het etiket breekt als u de dop eraf draait, maar ook aan bepaalde productbeveiliging of etiketten van fraudegevoelige producten. Dit soort etiket is niet te herplaatsen en biedt daarmee een goede bescherming van uw producten.
 • RFID: RFID is de afkorting van radio frequency identification. Het gaat hierbij om een techniek waarbij informatie wordt opgeslagen in een etiket met behulp van bepaalde tags. Deze zijn af te lezen met een bepaalde reader. Dit soort etiketten is geschikt om bijvoorbeeld uw voorraadbeheer op een efficiënte manier bij te houden, maar bieden ook mogelijkheden op het gebied van diefstalpreventie. Bovendien kunt u ermee gegevens verzamelen waarop u uw marketingbeleid kunt afstemmen.

Hierboven hebben we bij elke categorie twee voorbeelden genoemd. Hiermee hebben we u een beeld willen geven van ons uitgebreide assortiment. Bent u benieuwd naar het gehele assortiment? Neem dan een kijkje op onze website.

Meer informatie

Altrif Label heeft al meer dan een kwart eeuw ervaring met het maken van zelfklevende etiketten. Het bedrijf is gevestigd in West-Brabant, maar levert in de gehele Benelux. Wij hebben dus genoeg kennis in huis om u te helpen uw producten goed naar voren te laten komen. Hiervoor staan meer dan 90 medewerkers voor u klaar. Service staat bij ons hoog in het vaandel. Heeft u vragen over Altrif Label of over de producten die wij leveren? Dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen. Dit kan op een aantal manieren die we hier kort zullen beschrijven. Zo kunt u het contactformulier invullen op onze website. U vult uw eigen gegevens in, zodat wij zo snel mogelijk contact met u op kunnen nemen voor een reactie, en u vult u vraag in. Daarnaast kunt u bij ons langskomen of een brief sturen. Het bezoekadres, de openingstijden en het postadres staan vermeld op onze website. Als u ons een brief stuurt, vergeet dan niet uw contactgegevens te vermelden, zodat wij contact met u op kunnen nemen met een reactie.Ook kunt u ons natuurlijk bellen of een fax sturen. Beide nummers staan wederom op de website gegeven. Ten slotte kunt u ons een e-mail sturen, via het e-mailadres dat op de website staat. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen en wij zullen natuurlijk zo snel mogelijk proberen om een antwoord te geven op uw vraag. Wij horen ook graag van u als u tips of verbeterpunten heeft.

Meer van Altrif.nl

Deel dit bericht :


Comments are closed.