Webwinkels en Webshops

De leukste kinderkamer

vrijdag, 21-11-2014  

Ieder kind wordt uiteindelijk groot. Als pasgeborene heb je nog weinig besef van de omgeving om je heen, maar naar mate je ouder wordt ben je je steeds meer bewust van hoe alles eruit ziet. Eerst begint de interesse voor bewegende objecten te komen en wordt er met grote ogen gekeken naar draaiende, rollende en vliegende dingen. In deze fase interesseert het kind zich nog niet voor de inrichting van de kinderkamer. Een leuk rustig behangetje is daarom voor de kinderkamer tot op zekere leeftijd voldoende. Als het kind maar een rustige, veilige omgeving heeft waar het in kan slapen is het tevreden. Als kinderen ouder worden gaan ze zich echter steeds meer druk maken om de inrichting van de slaapkamer. De kinderkamer verandert dan ook van functie: van een plaats om te slapen naar de ‘eigen’ kamer, het eigen territorium. Een behangetje met beertjes en zonnetjes is voor een baby en een peuter leuk, maar als het kind ouder wordt zal het liever zijn of haar eigen smaak in de kamer willen zien. Een kinderkamer zal op een gegeven moment dus moeten worden aangepakt, om ervoor te zorgen dat het de veilige en fijne plek van het kind blijft. Een plek waar het kind graag wil spelen, zich even kan terugtrekken en vriendjes mee naar toe kan nemen. Een kind moet trots zijn op zijn of haar slaapkamer en zich er niet voor schamen, omdat er kinderachtig behang op de muur zit. Daarom wordt het op een bepaald moment tijd voor een make-over van de kinderkamer. Maar hoe pak je dit aan?

De kinderkamer omtoveren

Als je de kinderkamer wilt laten meegroeien met het kind, kun je twee dingen doen. Je kunt voor het kind geboren wordt, de ruimte zo inrichten dat het neutraal is en het kind de inrichting niet ontgroeit. Door het gebruik van neutrale kleuren en patronen zonder kinderlijke afbeeldingen zorg je ervoor dat de kamer met het kind mee kan groeien. Een nadeel hiervan is echter dat het kind nooit de kans krijgt om, als het oud genoeg is, een eigen stempel op de ruimte te drukken. Bovendien zullen het behang en de verf na een jaar of 10 toch aan vervanging toe zijn en kun je de ruimte toch het beste gaan opknappen. Een kinderkamer voor de baby maken met een schattig behangetje is dan ook de beste optie, als je het kind op latere leeftijd de mogelijkheid geeft zelf mee te beslissen in de nieuwe inrichting. Op deze manier zorg je ervoor dat de baby opgroeit in een warme en veilige omgeving en dat het kind later mag helpen met de nieuwe inrichting van zijn of haar eigen kamer. Dan kun je ook direct een nieuw bed aanschaffen, wat vaak nodig is als het kind wat ouder wordt. Ook een grotere kledingkast, ruimte om speelgoed en andere spulletjes op te bergen en een bureautje zijn dingen die een kind op latere leeftijd nodig heeft. Het is afhankelijk van de leeftijd van het kind op welke manier de kamer moet worden aangepakt. Als de kinderkamer wordt omgetoverd in een Barbie-paradijs voor je zesjarige dochter, kun je er wel op rekenen dat ze als ze naar de middelbare school gaat weer een ander behangetje op de muur wil. Bedenk daarom goed waar je aan begint voor je het kind volledig zelf een keuze laat maken. Je moet er in ieder geval op voorbereid zijn dat je, als je kiest voor een kinderkamer vol Disneyfiguren of Bob de Bouwer-plaatjes, je na een aantal jaren weer aan de slag moet.

De leukste spulletjes

Als je ervoor kiest om je kind als het wat ouder wordt zelf te laten kiezen op welke manier de kinderkamer moet worden ingericht, kun je het beste eens naar de mogelijkheden kijken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kinderkamer van je dochter van vier jaar oud volledig te behangen met Barbie-behang. Je bent er dan echter wel van verzekerd dat je over een aantal jaren opnieuw mag behangen, omdat ze dan niets meer van Barbies zal moeten hebben. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een neutraal behang te nemen en bijvoorbeeld de gordijnen en het dekbedovertrek in Barbie-stijl te doen: deze onderdelen van de kinderkamer zijn later gemakkelijk weer te vervangen door iets anders. Als je op zoek bent naar heel wat verschillende soorten spullen om een kinderkamer mee op te vrolijken, moet je eens op de website www.maakmijnkindblij.nl kijken. Hier vind je een heel divers aanbod van spulletjes van Disneyfiguren, Dora, Hello Kitty en nog veel meer figuren uit tekenfilms, series en boeken. Je kunt onder andere kiezen uit gordijnen, dekbedovertrekken, lampen, kussens, gordijnen, kapstokken en nog veel meer leuke accessoires voor de kinderkamer. Je kunt kiezen uit producten van onder andere:

 • Batman
 • Bob de Bouwer
 • Brandweerman Sam
 • Chuggington
 • De Speelgoed Dokter
 • Disney: Cars, Frozen, Jake en de nooitgedachtland piraten, Planes, Princess, Prinses en de Kikker, Rapunzel, Tinkerbell, Toy Story, Winnie de Pooh
 • Dora Explorer
 • Finding Nemo
 • Hello Kitty
 • Ice Age
 • Loney Tunes
 • Monsters University
 • One Direction
 • Pokemon
 • Spongebob
 • Spiderman
 • Transformers
 • Verschrikkelijke ikke

Zoals je kunt zien is er een zeer ruim aanbod aan producten voor de kinderkamer met uiteenlopende thema’s. Er is voor ieder kind in elke leeftijdscategorie wel een leuk setje spullen te vinden!


Comments are closed.