Bedrijven en Bedrijfsleven

De notaris oprichten bv helpt u verder

dinsdag, 4-11-2014  

U wilt een eigen bedrijf oprichten, maar weet u ook al hoe u dit gaat aanpakken? Een van de belangrijkste beslissingen die u als eerste zult maken is niet het kiezen wat voor werkzaamheden u gaat verrichten, alhoewel dat natuurlijk wel belangrijk en bepalend is, maar een van de belangrijkste dingen die u eerst kiest is de rechtsvorm van een bedrijf. Zoals u misschien wel al weet zijn er verschillende soorten rechtsvormen waar u uit kunt kiezen wanneer u een bedrijf opricht. Veel zzp-ers kiezen bijvoorbeeld voor een eenmanszaak. Er zijn echter genoeg redenen om te gaan voor bijvoorbeeld een bv. Hier zitten bijvoorbeeld weer andere belastingtechnische voordelen aan, maar de eisen om een bv op te richten zijn wel een stuk strenger. Het oprichten van een eenmanszaak is heel simpel. U bent dan wel met uw hele hebben en houden verantwoordelijk voor uw bedrijf. Wanneer uw zaak failliet gaat, betekent dit bijna altijd automatisch dat u dit privé ook gaat. Bij een bv bent u daar beter tegen beschermd wanneer u de statuten goed opzet. Dit laatste is de reden waarom u altijd naar een notaris oprichten bv moet om dit te doen. De oprichtingsakte wordt hier in orde gemaakt door de notaris oprichten bv. Hierin worden de statuten, die door de notaris oprichten bv goedgekeurd moeten worden, in opgenomen. Om een bv te kunnen oprichten moet u altijd aan een aantal eisen voldoen. De belangrijkste daarvan zijn:

  • u moet bij het Ministerie van Justitie een “verklaring van geen bezwaar” aanvragen
  • de oprichter(s) moet(en) een minimaal bedrag van € 18.000 overmaken op de rekening van de bv

Kunt u in ieder geval aan deze eisen voldoen? Dan kan de notaris oprichten bv voor u aan de slag. De statuten worden dan opgesteld en door de notaris oprichten bv gecontroleerd.

Uw eigen bedrijf via de notaris oprichten bv

Nadat de notaris oprichten bv voor u de statuten heeft gecontroleerd wordt de bv ingeschreven bij de bv en kunt u aan de slag met uw eigen bedrijf. Voordat u er echter voor kiest om via de notaris oprichten bv aan de slag te gaan, is het verstandig om ook de andere opties te overwegen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u al een eigen bedrijf heeft en dat u die ooit heeft ingeschreven als eenmanszaak. Wilt u daar nu een bv van maken? Dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u met een partner in uw bedrijf aan de slag wilt. U kunt er dan ook voor kiezen om voor een vof te gaan. Hier heeft u geen notaris oprichten bv voor nodig, maar wel heeft u dan andere zaken waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld dat u hoofdelijk aansprakelijk bent. Ook wanneer uw partner de fout maakt die het bedrijf in gevaar bent. In de statuten van een bv kunt u dit anders regelen. Dat is ook een van de redenen vaak dat partners voor een bv gaan en de hulp inschakelen van een notaris oprichten bv. Beide partijen weten op die manier waar ze aan toe zijn en hoe de zaken er voor liggen. Het is natuurlijk wel lastiger om een dusdanig bedrijf weer te ontbinden. Dat is een van de redenen waarom er zeker in het begin niet voor deze optie gegaan wordt. Het is dan veiliger om het eerst aan te kijken binnen een vof, dat makkelijker op te richten en weer te ontbinden is. Wilt u hier meer informatie dan kunt u dit natuurlijk allemaal vragen aan een notaris oprichten bv vragen. Hij beantwoordt met plezier al uw vragen en dan is er voor u ook weer een stuk meer duidelijkheid.

Beginnen bij de notaris oprichten bv

Heeft u definitief gekozen voor het oprichten van een bv? Dan kan de notaris oprichten bv voor u aan de slag. Bij notariskantoor Hof weet u niet alleen zeker dat de notaris oprichten bv een goed werk voor u zal afleveren, maar ook dat u persoonlijk benaderd wordt. Dit is bij lang niet alle kantoren het geval. Bij notariskantoor Hof vinden ze dit echter erg belangrijk. Bijvoorbeeld bij de notaris oprichten bv is dit natuurlijk belangrijk. Iedere bv werkt weer met andere statuten. Het is voor de notaris oprichten bv dus belangrijk om te weten hoe uw bedrijf in elkaar zit en hoe uw persoonlijke situatie daarop aansluit. Dit is belangrijk om te kunnen bepalen of de statuten ook daadwerkelijk kloppend zijn. Dit is natuurlijk erg belangrijk bij het oprichten van een bv. U kiest niet voor niets voor de rechtsvorm. Het kan de nodige kosten met zich meebrengen om een notaris oprichten bv voor u aan het werk te laten gaan. Deze keuze maakt u dus niet zomaar. Er zijn genoeg mensen die ‘even’ een eenmanszaak opzetten en daar vervolgens bar weinig mee doen. Dit heeft qua geld weinig verdere consequenties. De notaris oprichten bv kan u echter laten zien wat de consequenties kunnen zijn wanneer u dit binnen een bv doet. De bovengenoemde regels zijn er slechts twee waar u aan moet voldoen. Het klopt inderdaad dat een bv u fiscaal veel voordeel op kan leveren, maar daar staan natuurlijk andere zaken tegenover waar u dan aan moet voldoen. U moet bijvoorbeeld een bepaald basissalaris aan uzelf uitbetalen. Wanneer u een bv opricht gaat de belastingdienst ervan uit dat u dit ook daadwerkelijk doet en daar betaalt u natuurlijk weer over. Neem dit dus mee.


Comments are closed.