Bedrijven en Bedrijfsleven

De uitkomst voor elke werkgever: een payroll constructie

dinsdag, 8-1-2019  

“Wat voor een constructie?!”, vraagt u zich misschien af. Dat wordt in dit artikel haarfijn uitgelegd. Laten we beginnen met vertellen dat bij een payroll constructie uw administratieve taken als werkgever flink afnemen. Bij een payroll constructie wordt gebruik gemaakt van een payrollbedrijf als juridische werkgever. De werknemers van uw bedrijf komen op de loonlijst van het payrollbedrijf te staan. Het payrollbedrijf neemt alle administratieve, financiële en juridische zaken met betrekking tot lonen en personeel van u, als werkgever, over. Maar dat niet alleen, ook de risico’s die het werkgeverschap met zich mee dragen worden overgenomen door het payrollbedrijf. Bij een payroll constructie zijn uw werknemers op papier dus in dienst bij het payrollbedrijf. Vervolgens leent het payrollbedrijf de medewerkers weer exclusief aan u uit. Als u gebruikt maakt van een constructie als deze blijft u zelf wel verantwoordelijk voor de werving & selectie van uw werknemers, en ook de aansturing van de werknemers blijft in uw handen. Dit maakt een payroll constructie anders dan een uitzendbureau.

Voordelen van een payroll constructie voor u en uw werknemers

Met een payroll constructie heb je wel de lusten, maar niet de lasten van het hebben van personeel. Alle administratieve taken vallen namelijk weg, en ook de risico’s van het werkgeverschap rusten niet langer op uw schouders. Echter bent u nog wel zelf verantwoordelijk voor het werven, selecteren en aansturen van uw werknemers. Door het wegvallen van de personeelsadministratie blijft er dus meer tijd over voor het vinden van de beste werknemers voor uw bedrijf en andere belangrijke zaken op de werkvloer. Een ander belangrijk punt is doordat u niet langer zelf de werkgeversrisico’s draagt, u alleen hoeft te betalen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Bij ziekte, verzuim, vakantie of feestdagen wordt er niet gewerkt, u ontvangt dan dus ook geen factuur. Voor werknemers kan een payroll constructie ook een voordeel zijn. Door het gebruik van een payroll constructie zijn uw werknemers er namelijk van verzekerd dat ze altijd op tijd en conform de cao worden betaald. Werknemers die al bij u in dienst zijn en na overstappen op een payroll constructie worden overgenomen door een payrollbedrijf, zijn verzekerd van een overname van de hoogte van het loon, reiskosten, toeslagen en andere vergoedingen. Als u na het overstappen op een payrollconstructie nieuwe mensen in dienst neemt, zijn ook zij verzekerd van een gelijkwaardige vergoeding ten opzichte van de andere werknemers.

NL Payroll: vraag vandaag nog een offerte aan

Een uitstekend voorbeeld van een payrollbedrijf is NL Payroll. Bij een payroll constructie nemen zij de volgende taken op zich:

  • Arbeidscontracten en loonadministratie
  • Registratie van gewerkte uren
  • Administratie van ziek- en betermeldingen
  • Vakantiegeld
  • Keurig op tijd uitbetalen van de lonen
  • Opstellen en verzenden van loonstroken en jaaropgave
  • Betaling van loonheffingen en premies
  • Juridisch werkgeverschap

Het enige wat u nog hoeft te doen is het werven en aansturen van werknemers en het betalen van de facturen. De rest regelt Payroll NL. Daarnaast biedt Payroll NL veel flexibiliteit. U kunt namelijk gebruik maken van langere flexibele contractvormen, waardoor u een werknemer niet direct een vast contract aan hoeft te bieden. Ook is het in veel gevallen goedkoper om via Payroll NL over te stappen op een payrollconstructie. Bent u enthousiast geworden na het lezen over een payroll constructie of heeft u toch nog vragen? Met één klik op de volgende link nlpayroll.nl komt u op de website van Payroll NL terecht. Hier vindt u meer informatie over payroll en Payroll NL, en kunt u terecht met al uw vragen. Maar U kunt natuurlijk ook meteen een offerte aan vragen.


Comments are closed.