Webwinkels en Webshops

Dennenschors; de beste bodembedekker voor de tuin

maandag, 31-12-2018  

Een tijdje terug heb ik een hele lading dennenschors besteld bij boomschors.nl. Op hun website, https://www.boomschors.nl/denneboomschors, vond ik veel informatie en ik kwam tot de conclusie dat dit precies het materiaal is waar ik naar op zoek was. Wij gebruiken de dennenschors als bodembedekker in onze bloemenperken. Ik en m’n vrouw hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt om onze achtertuin compleet opnieuw aan te leggen. De kinderen zijn sinds een jaar allemaal het huis uit en we hadden behoefte aan een nieuw project en onze tuin was hoognodig aan een onderhoudsbeurt toe. Nu hadden we de perken mooi aangeplant, nieuwe tegels en een vijver in de tuin. Maar in de zomermaanden merkten we dat de grond in de perken heftig uitdroogden en dat er ook veel onkruid omhoogkwam. Een vriend tipte ons dat we het beste boomschors konden gebruiken als bodembedekker in de bloemenperken. Dus wij op zoek naar de beste schors. Als snel vonden wij de website van boomschors.nl en lazen wij ons in over Frans boomschors, naaldbomen schors en dennenschors. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor dennenschors. Waarom ik tevreden ben met het product:

  • Het werkt als vochtregelaar in de perken
  • Het gaat de groei van onkruid tegen
  • De kleur van dennenschors past mooi in onze tuin
  • In de wintermaanden beschermt het de planten tegen vorst

Mijn vrouw vindt de dennenschors erg mooi decoratief staan in de tuin. Ze klaagde in het begin veel over de zwarte aarde die te zien was in de tuinperken, dat het van die gapende gaten waren. Maar de dennenschors kleurt deze gaten op en ze is blij dat ze niet meer tegen die ‘gapende gaten’ in de tuin hoef aan te kijken.

Hoe gebruik je dennenschors?

Je kan dennenschors gebruiken als bodembedekker of als materiaal voor een tuinpad. In mijn geval heb ik het gebruikt als bodembedekker. Ik heb eerst alle aanwezige onkruid verwijderd en de bodem egaal gemaakt. Dit egaal maken heb ik gedaan met een schoffel en vervolgens aanstampen met m’n voeten of handen. Daarbij wel uitkijken dat je jouw planten niet beschadigd. Omdat wij een klei- en leembodem hebben, hoefden we geen dikke laag bodembedekker neer te leggen. Vijf centimeter voldeed prima. We hebben vier plantenperken in de tuin en hebben in elk perk hetzelfde gedaan en de boomschors verspreid over de vier perken.

Bestellen en afleveren

Via de website van boomschors.nl was het erg makkelijk om de boomschors te bestellen. Het meest lastige was het uitrekenen hoeveel we precies nodig hadden. Uiteindelijk hebben we de oppervlaktes van de tuinperken berekend en dat keer een laag van vijf centimeter boomschors gedaan. Vervolgens hebben we deze hoeveelheid besteld via de website. De bestelling kon verbazend snel geleverd worden! Daar waren we erg tevreden over, want we waren bang dat we alle planten zouden verliezen als de grond nog verder zou uitdrogen. Met een grote vrachtwagen werd alles geleverd. Ik heb nog even getwijfeld of ik de hulp zou inroepen van een van hun medewerkers om de schors in de tuin te plaatsen, maar hier heb ik uiteindelijk toch vanaf gezien. Met de instructies op de website was het makkelijk om zelf de schors in de tuin aan te leggen. Het was goed om te weten dat ze een goed bereikbare klantenservice hebben, zodat ik met vragen meteen bij hen terecht kon. Kortom, ik ben zeer tevreden met de service van boomschors.nl, alles was snel en volledig geleverd. En ik ben tevreden met het resultaat van de schors in de tuin. Onkruid blijft weg en de bodem blijft vochtig genoeg. Ik zou hier zeker weer bestellen.


Comments are closed.