Woning en Tuin

Deurmat op maat

dinsdag, 22-9-2015  

Voetenvegertje - deurmat op maatDe inrichting van je woning houdt niet op met het decoreren van je woonkamer. Als je een fijn huis wilt dat aan al je wensen voldoet, moet je alle kamers grondig aanpakken en op de juiste manier inrichten. Dit heeft niet altijd alleen te maken met hoe alles eruit ziet. De spullen in de kamers moeten gemakkelijk te gebruiken zijn en elke kamer moet voorzien zijn van de benodigde spullen om het huis netjes en schoon te houden. In de keuken is dit bijvoorbeeld een aanrechtblad dat goed schoon te houden is. Een aanrechtblad kan er bijvoorbeeld nog mooi uitzien, maar wanneer er gaten of scheuren in zitten hoopt het vuil zich op en kun je het niet goed meer reinigen. Hygiëne in de keuken is heel belangrijk dus is het verstandig om een kapot blad te vervangen, als je van plan bent voor langere tijd in een huis te blijven wonen. Ook de vloeren moeten schoon blijven. Hiervoor kun je een stofzuiger of dweil gebruiken. Je kunt echter ook proberen te voorkomen dat veel vuil de woning in komt. Dit kan met deurmatten, die je voor de deuren die naar buiten gaan plaatst. Een deurmat op maat kan een uitkomst zijn in de gang, wanneer er veel mensen over de vloer komen. Veel vuil komt aan de schoenen naar binnen en je gasten vragen of ze hun schoenen uit trekken voor ze door het huis gaan lopen, lost niet alles op. De schoenen blijven vies en het vuil komt toch naar binnen. Een deurmat op maat in de hal of gang zorgt ervoor dat je op de juiste manier je schoenen kunt vegen voor je naar binnen gaat. Bovendien ziet een deurmat op maat er mooi uit omdat hij goed in de ruimte past.

De voordelen van een deurmat op maat

Bijna iedereen heeft wel een deurmat. Je kunt matten voor de deur plaatsen, zodat de schoenen buiten al geveegd kunnen worden. Deze matten worden echter snel vies door het vuil dat er op waait en de regen heeft er ook geen positieve invloed op. Daarom is een deurmat op maat aan de binnenkant van de voordeur vaak een goede oplossing. Met een deurmat op maat zorg je ervoor dat iedereen die binnenkomt zijn of haar voeten goed kan vegen. Dit scheelt een hoop werk met stofzuigen en dweilen. Zelfs als het buiten mooi weer is, komt veel vuil aan de schoenen je huis binnen. Het droge stof en de viezigheid blijven tussen de zolen hangen en worden door je huis verspreid. In een deurmat op maat blijft dit vuil echter zitten als de voeten worden geveegd. Een deurmat op maat heeft verschillende voordelen ten opzichte van een losse deurmat. Een deurmat is in de meeste gevallen kleiner dan een deurmat op maat en dit zorgt ervoor dat er weinig plekken zijn, waar de deurmat stevigheid vindt om niet te bewegen. Dit betekent dat een losse deurmat al snel gaat schuiven, bijvoorbeeld wanneer er iemand binnenkomt. Al snel ligt de mat niet meer op de goede plek en vervult hij zijn functie niet goed meer. Ook is het veel gemakkelijker om een deurmat op maat schoon te houden. Een deurmat op maat past precies tussen de muren naast de deur en dus blijft hij stevig liggen als je binnenkomt, maar ook als je gaat stofzuigen. Zo kun je de deurmat op maat goed schoonhouden. Het schoon houden van een mat is namelijk heel belangrijk: als je mat te vies is, wordt het vuil van de mat alsnog mee het huis in genomen aan de voeten. Daarnaast ziet een deurmat op maat er vaak veel strakker uit dan een losse deurmat. Als je mat precies in de gang of hal past, geeft zit een strakkere en mooiere uitstraling. Er zijn dus verschillende voordelen te noemen van een deurmat op maat ten opzichte van een losse, gewone deurmat.

Verschillende soorten deurmatten

Deurmatten zijn onmisbaar voor een schoon en leefbaar huis. Daarom kun je veel verschillende soorten deurmatten krijgen. Je kunt kiezen uit verschillende maten, maar ook uit verschillende materialen, waar de matten van gemaakt zijn. Een deurmat op maat kun je bijvoorbeeld van verschillende soorten vezels laten maken. Een mat met dikke, stugge vezels heeft als voordeel dat hij een sterke borstelende werking heeft. Dit betekent dat de schoenen goed schoongeveegd worden als je ze veegt. Een nadeel is echter dat een mat van grote, stugge vezels relatief weinig water kan opnemen. Dit betekent dat de mat al snel doorweekt is wanneer het geregend heeft buiten en je veel mensen over de vloer krijgt. Daarnaast houden de grote vezels het vuil uit de schoenen niet goed vast. Dit betekent dat de kans groter is dat een nieuwe gast het vuil dat al op de mat ligt, aan zijn of haar schoenen alsnog mee naar binnen neemt. Een mat met kleinere vezels kan het water beter opnemen en is dus geschikt als je wilt voorkomen dat je vloer nat en vies wordt als het regent. Een nadeel van een deurmat op maat met kleinere vezels is echter dat de borstelende werking veel minder is en de voeten dus langer en beter geveegd moeten worden voor ze schoon zijn. De vezels houden het vuil echter wel beter vast, dus met een deurmat op maat met kleine vezels voorkom je dat oud vuil alsnog binnen kan komen. Meer informatie over deurmatten vind je op www.voetenvegertje.nl.

Meer van Voetenvegertje.nl

Deel dit bericht op social media


Comments are closed.