Bedrijven en Bedrijfsleven

Een heftruck in Nijmegen – geen optie voor een startup?

zaterdag, 15-12-2018  

Een heftruck in Nijmegen – geen optie voor een startup?Toen we onze startup op wilden zetten waarbij we vooral in wilden spelen op de behoeften binnen ondernemend Nederland, wisten we al direct dat de Randstad geen optie was. We hadden een leuk startkapitaal, maar niet genoeg om direct een flinke locatie te regelen in de buurt van Rotterdam of Amsterdam. Daarnaast besloten we dat onze markt daar ook niet lag. We wilden voornamelijk inspelen op de behoeften van bedrijven binnen de logistieke sector en wilden hierbij inspelen op de technologische ontwikkelingen. Dan kom je als startup toch redelijk snel uit in de omgeving van Nijmegen waar kantorenpanden, loodsen en grote locaties te vinden zijn en waar de gemeente welwillend is wanneer het gaat om bedrijven die met innovaties naar de markt komen. We kwamen echter al snel in de problemen. We kregen meer orders binnen dan we konden verwerken en ons startkapitaal was al aan het werk gezet (een hippe manier om te zeggen dat je blut bent). Toch moesten we ervoor zorgen dat de materialen geleverd konden worden zodat we konden produceren. Maar geld voor een heftruck in Nijmegen hadden we al niet meer. Hoe gingen we dit oplossen? Zonder een heftruck in Nijmegen was onze startup al binnen een maand verdwenen.

Niet kopen, maar een heftruck in Nijmegen huren!

We zijn op zoek gegaan naar de mogelijkheden en kwamen erachter dat een heftruck in Nijmegen kopen geen optie was. Te veel geld, ook voor onderhoud en afschrijvingen waar we nog niet mee aan het werk wilden. We vonden gelukkig de website van Hendrikse Verhuur. Groen als we zijn hadden we nooit gedacht aan de mogelijkheid van een heftruck in Nijmegen huren. Via de website (hendrikseverhuur.nl) kwamen we er al direct achter dat een heftruck in Nijmegen makkelijk te regelen was, net als veel andere handige opties om toch verder te kunnen groeien. We lieten de materialen leveren, zetten de heftruck in Nijmegen in en binnen de kortste keren was alles netjes geplaatst in de schappen. Nu moesten we nog produceren. Gelukkig konden we de heftruck in Nijmegen direct voor een langere tijd huren, want we kwamen er al snel achter dat het toch snel meer werk is dan je in eerste instantie denkt. En wanneer een vrachtwagen komt om de spullen te laden, dan is een heftruck in Nijmegen ook praktisch aangezien de chauffeur dus echt geen heftruck in Nijmegen meeneemt in zijn trailer.

Echt aan de slag na zes maanden

We hebben zes maanden hard gewerkt om de mogelijkheden uit te breiden. We zijn flink aan de slag geweest:

  • Ons netwerk werd uitgebreid met partners en samenwerkingen;
  • We hebben nieuwe klanten aangetrokken in Nederland en Duitsland;
  • We hebben onze eerste mensen in dienst kunnen nemen.

Onze aanpak werkte. Bedrijven hadden interesse in onze oplossingen en wilden graag gebruikmaken van ons aanbod. Toen de eerste betalingen binnenkwamen, hadden we eindelijk de ruimte om de investeringen te doen die we zolang uit hadden moeten stellen. Onze eigen machines, onze eigen apparaten en uiteindelijk ook een extra loods op het terrein voor de producten die klaar waren voor transport. Omdat we vanaf de eerste dag actief betrokken geweest zijn bij het maken van de mogelijkheden en het werken op de vloer, hebben we actief kunnen sturen op het gebied van de uitbreidingen waardoor elke euro op de juiste manier besteed is. Of het een manier van werken is die ik andere mensen aan kan raden, dat weet ik niet. Ik moet zeggen dat het niet veel langer had moeten duren, maar dat nu alles perfect is.


Comments are closed.