Taxi en Personenvervoer

Een nieuwe fiets kopen met fietsverzekering

vrijdag, 14-11-2014  

Wanneer je van plan bent om een nieuwe fiets te kopen dan doe je dat natuurlijk niet met de intentie dat deze weer snel gestolen wordt of dat je daar een lelijke val mee maakt die de nieuwe fiets ernstig beschadigd. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje en zeker wanneer je in de grote stad woont kan je fiets nu eenmaal gestolen worden. Wil je dat je er dan verzekerd van bent dat je snel weer een nieuwe fiets kunt kopen? Neem dan een fietsverzekering. Er zijn maar weinig mensen die zich er van bewust zijn dat dit een hele goede optie is om te nemen wanneer je een nieuwe fiets koopt. De mensen die het wel weten doen het vaak niet, omdat ze denken dat een fietsverzekering heel erg duur is. Dit laatste hoeft zeker niet het geval te zijn. Het is natuurlijk verstandig om bij het afsluiten van een fietsverzekering te kijken naar de nieuwwaarde van de fiets. Kun je deze zelf weer betalen wanneer je fiets eventueel gestolen wordt of beschadigd raakt? Of koop je een dusdanig dure fiets dat je dit eigenlijk niet zomaar zou kunnen vervangen? Dit zijn dingen die je moet overwegen voordat je een fietsverzekering afsluit. In de winkel waar je je fiets koopt kunnen ze je hier ook over informeren. Maar zeker bij de aanschaf van een iets duurdere fiets is het afsluiten van een fietsverzekering zeker aan te raden. Je gaat dan toch met een veiliger gevoel de straat op met je fiets. Op de website van Diks verzekeringen kun je makkelijk bekijken hoeveel een verzekering voor jouw fiets je zou moeten kosten. Dit is al mogelijk vanaf € 4,- per maand. Op deze website kun je ook terecht voor andere verzekeringen, bijvoorbeeld:

  • autoverzekering
  • scooterverzekering
  • bromfietsverzekering

Voor bijna alle vervoersmogelijkheden hebben zij wel een verzekering. Maar Nederland is en blijft een fietsland dus een fietsverzekering is zeker wel iets om te overwegen.

Goed beschermd met een fietsverzekering

Het is verstandig om bij het afsluiten van je fietsverzekering te bedenken wat voor jou belangrijk is. Als je in een grote stad woont, is het bijvoorbeeld verstandig om je te verzekeren tegen diefstal. Maar wanneer je weet dat dit zelden gebeurt in de stad of het dorp waar je woont, is dit misschien overbodig. Ben je al wat ouder of ben je wel vaker met de fiets gevallen? Dan is het handig om dit mee te nemen in je fietsverzekering. Het verschilt per fietsverzekering wat er precies vergoed wordt. Hou hier rekening mee en bekijk dit goed. Lees voor de zekerheid ook eens de kleine lettertjes. Dan weet je zeker hoe je er voor staat. Mocht er dan iets gebeuren en je wilt gebruik maken van de fietsverzekering dan weet je zeker dat je niet zomaar een nee te horen krijgt, omdat je jezelf niet volledig geïnformeerd hebt over de voorwaarden van de fietsverzekering. Hier kun je natuurlijk meer informatie over vinden op Diks.nl en natuurlijk in de polis die je krijgt thuis gestuurd wanneer je de verzekering afsluit. Het voordeel van deze website is dat je makkelijk een fietsverzekering, of elke andere verzekering, kunt vinden en meteen kunt vergelijken welke het beste bij je past. Dit verschilt natuurlijk per persoon en per situatie. Het is dus van tevoren ook moeilijk om in te schatten hoeveel de kosten uiteindelijk kunnen zijn. Gelukkig kun je dat met een paar drukken op de knop op Diks.nl zien. Heb je de fietsverzekering gevonden die je zocht? Dan kun je deze makkelijk en snel direct via deze website afsluiten. Dit kan volledig online, maar wanneer je het prettiger vindt om dit telefonisch te doen, dan is dit ook geen enkel probleem. Het gaat er natuurlijk om dat jij met een veilig gevoel op je fiets kunt stappen en er niet bang voor te zijn dat deze beschadigd of gestolen wordt.

Meer zekerheid met een fietsverzekering

Het zal sommige mensen raar in de oren klinken om je fiets te verzekeren. Het gebeurd echter steeds vaker. De fietsen worden op dit moment ook steeds luxer, en dus ook duurder. Wat dacht je bijvoorbeeld van de elektrische fietsen? Deze zijn niet goedkoop en die wil je natuurlijk niet ineens kwijt zijn. Daarnaast zijn deze fietsen vrij zwaar en kunnen ze dus makkelijk omvallen. Zo is schade snel ontstaan, zeker in drukke winkelstraten bijvoorbeeld. Het afsluiten van een goede fietsverzekering is dan zeker een verstandige keuze. Je weet dan zeker dat je er van op aan kunt gaan dat je fiets vervangen wordt wanneer daar iets mee gebeurd. Kijk dus wel altijd wat er precies in de dekking van de fietsverzekering zit. Dit is bij iedere verzekeraar weer anders. Dat willen we graag benadrukken. Ga er nooit zomaar van uit dat er iets in de dekking van de fietsverzekering valt, maar controleer dit. Ga je bijvoorbeeld lange fietstochten maken? Verzeker jezelf er dan van dat je ook op deze tochten verzekerd bent. Misschien wil je wel de mogelijkheid nemen om de fiets ook over de grens te nemen. Hierop sluit je je fietsverzekering aan. Laat je hier dus goed over informeren. Dit kan op de website van Diks verzekeringen, maar ook in de fietswinkel kunnen ze je hier vaak uitgebreid van advies voorzien. Vraag hier dus ook om. Het afsluiten van de juiste fietsverzekering is in dit geval natuurlijk wel zo prettig.


Comments are closed.