Kinderen en Speelgoed

Fischertechnik laat je kinderen leren en spelen

woensdag, 27-5-2015  

Kinderen die spelen en ondertussen ook nog wat leren. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Maar dat is helemaal niet zo, kijk maar eens op de site van Fischertechnik! Het is namelijk constructiespeelgoed waardoor kinderen zeer geamuseerd kunnen spelen maar er stiekem ook nog iets van opsteken. Dat is wat Fischertechnik te bieden heeft, dus als je kinderen hebt is het voor de ouders zeker aan te raden om eens de website van Fischertechnik te bekijken. Het is tegenwoordig al moeilijk om kinderen iets te laten leren of doen. Er zijn zo veel verleidingen waardoor ze snel urenlang op hun billen zitten en weinig uitvoeren. Denk aan televisie, waar zo veel kinderprogramma’s worden uitgezonden. Om nog maar niet te spreken van internet, ook hier is zo veel moois te vinden dat ze gewoon urenlang achter hun computer kunnen zitten. En datzelfde geldt natuurlijk voor games. Videospelletjes zorgen ervoor dat kinderen heel lang zich kunnen vermaken met een controller in hun hand. Dat is natuurlijk heel erg leuk voor de kinderen, maar Fischertechnik heeft meer te bieden. Het is namelijk zeker niet goed om een kind urenlang per dag naar een beeldscherm te laten staren. Dus het is handig om hier verder over na te denken, om ze speelgoed te geven waarbij de niet alleen maar naar een scherm kijken maar zelf in actie kunnen komen. Ook goed moeten nadenken bij het bouwen, en dat is wat Fischertechnik kan bieden.

Fischertechnik voor allerlei leeftijden

Er zijn enorm veel bouwpakketten van Fischertechnik beschikbaar, dus kijk eens online wat er allemaal te bestellen is. Voor elk kind is er wat wils want er bestaat behoorlijk wat variëteit in het assortiment. Ook is er een mooi filmpje te bekijken waarop duidelijk wordt wat Fischertechnik precies inhoudt en wat je er allemaal mee kan. Of beter gezegd: wat de kinderen er allemaal mee kunnen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen al met Fischertechnik Junior spelen. Zij kunnen kennismaken met Fischertechnik door met het pakket Jumbo Starter aan de slag te gaan. Bij de kleinsten is de spanningsboog nog niet zo groot dus dan is het goed dat ze met het bouwen ook snel resultaat zien en dat is hier zeker het geval. Het gaat om snel en makkelijk bouwen, precies iets waar kinderen op die leeftijd goed mee uit de voeten kunnen. Van vrachtwagens tot kranen kunnen ze bouwen, dus het spelen zal ook uiteindelijk lonen wat weer erg leerzaam is voor jonge kinderen. Dan is er ook Fischertechnik Basic, wat meer geschikt is voor kinderen tot 7 jaar. Zij kunnen al een stapje verder gaan dan Fischertechnik Junior. Deze pakketten bevatten onder meer een helikopter en een trekker. Het gaat om mooie en duidelijke bouwstenen waar ze toch een prachtig resultaat mee kunnen neerzetten. Dus ook hier zullen ze echt iets hebben aan het Fischertechnik speelgoed dat ze zelf na het spelen in elkaar hebben gezet. De volgende stap is Fischertechnik Advanced. Hier kunnen kinderen weer meer met techniek bezig zijn, en het is dan ook handig als ze voordat ze met deze bouwpakketten aan de slag gaan al enige ervaring hebben met Fischertechnik. Ze kunnen van alles en nog wat bouwen, van een reuzenrad tot een hijskraan, van een bulldozer tot een oliepomp. Wil je het je kinderen nog een tandje moeilijker maken, dan kun je voor de Fischertechnik Profi kiezen. Hierbij neemt techniek een belangrijke plaats in dus het is in ieder geval zeer leerzaam. Zo kunnen ze leren begrijpen hoe bepaalde apparaten en technieken werken dus hier steken ze echt iets van op. Hoe werkt bijvoorbeeld een brug, hoe kun je deze op en neer halen? Dat is een van de dingen die ze kunnen leren bij deze pakketten. Spelenderwijs kunnen de kinderen ontdekken of er misschien wel een ware uitvinder in ze schuilt. En dat is toch prachtig om je kind te zien doen!

Kijk op de site van Fischertechnik voor de vele mogelijkheden

De echte kleine techneuten kunnen helemaal losgaan met Robotics. Hierbij komt er ook een computer aan te pas, want hier kan het bestuurd worden. Hoe tof is het als de kinderen eerst iets bouwen dat vervolgens kan worden aangestuurd door de PC? Het klinkt misschien moeilijk en ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Door Fischertechnik wordt er namelijk een goede handleiding bij geleverd zodat het heel goed mogelijk is om dit voor elkaar te krijgen. Daarbij is er nog veel meer mogelijk, kijk eens op de site om zelf te ontdekken wat de beste optie is voor jouw kind. Zie de onderdelen Plus of Industrie en lees je in. Ook als je een kinderverjaardag hebt en je weet niet wat je moet kopen kun je goed op deze site terecht. Overal wordt goede uitleg gegeven over de pakketten, wat het precies inhoudt en voor welke kinderen het geschikt is, dus dan weet je precies wat je in huis haalt. Dat is wel zo prettig. Ook het idee dat het alleen voor jongens geschikt is, is zeker achterhaalt. Er zijn zeker ook meisjes die van dit soort bezigheden houden! Het is dan ook niet verkeerd om meiden hiermee kennis te laten maken. De pakketten kunnen gewoon worden thuisbezorgd dus geen gedoe in winkels of gesjouw. Maak het jezelf een beetje makkelijk en plaats je bestelling via deze weg. En maak een kind blij!


Comments are closed.