ICT en Techniek

Het belang van linkbuilding

vrijdag, 21-11-2014  

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een eigen website, u kunt in de huidige tijd eigenlijk immers niet meer zonder. Maar er zijn maar weinig ondernemingen die online marketing tools inzetten, zoals linkbuilding. Ondertussen vragen ze zich wel af hoe het toch kan dat er maar zo weinig mensen hun website bezoeken. En ze vragen zich af waarom de site niet meer klanten oplevert. Herkent u dit probleem? Dan is het tijd om bij voorkeur linkbuilding in te gaan zetten. Waarom is linkbuilding nu zo belangrijk? Het kan er voor zorgen dat uw site een hogere positie weet te verwerven in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dat dit van groot belang is, dat zal iedereen wel snappen. Als u zelf immers iets op wilt zoeken op het internet, dan doet u dit immers ook via een zoekmachine en dan klikt u natuurlijk ook alleen maar op de eerste paar links die er gegeven worden. U gaat natuurlijk niet helemaal naar beneden scrollen en op een van die pagina’s klikken en u klikt uiteraard al helemaal niet door naar de tweede pagina met zoekresultaten. Nee, de kans is groot dat u gewoon een iets andere zoekterm invoert als u niet snel vindt wat u zoekt. Daarom is het dus heel erg belangrijk dat uw website in de top vijf komt te staan van de resultaten bij relevante zoekwoorden. Daarmee vergroot u de kans enorm op succes via de digitale snelweg. Om dit te bereiken, kunt u eigenlijk haast niet anders dan linkbuilding inzetten. Er zijn natuurlijk ook nog wel andere manieren om een beter resultaat te behalen, zoals de teksten op uw site geschikt maken voor zoekmachines, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Of het design en de indeling van uw webpagina verbeteren. Maar zonder linkbuilding zal dit allemaal toch maar erg weinig effect hebben.

De werking van linkbuilding

Het zal nu duidelijk zijn dat linkbuilding erg belangrijk is, maar hoe werkt nu precies, wat houdt het eigenlijk in? Kort gezegd komt het er op neer dat het een proces is van het zorgen voor zoveel mogelijk andere websites die naar uw website linken. Dit klinkt relatief eenvoudig, er zijn immers manieren waarop u dit zelf zou kunnen doen. Bijvoorbeeld door bevriende bedrijven te vragen een link naar uw site te plaatsen of door links naar uw pagina achter te laten in reacties op andere sites. Maar zo eenvoudig is het niet. Bij linkbuilding is het namelijk erg belangrijk dat dit proces op een goede manier gebeurt. Het is van belang wat voor soort websites naar uw pagina verwijzen, wat de kwaliteit van deze sites is en hoe relevant ze zijn voor uw bedrijf. Linkbuilding is dus niet iets wat u zomaar even tussen neus en lippen door kunt doen, het is een proces dat erg nauw steekt. Het is daarom zeer verstandig om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, dat veel kennis van zaken heeft en dat u kan helpen met linkbuilding op een goede manier uit te voeren. Dit kunnen zij doen door bijvoorbeeld te kiezen voor:

  • linkruil, het uitwisselen van links met andere websites
  • verspreiden van persberichten en artikelen waarin naar de webpagina verwezen wordt
  • bloggers artikelen te laten schrijven over uw bedrijf
  • zelf artikelen schrijven op pagina’s van anderen, ook wel guest writing genoemd
  • uw pagina aanmelden bij trefwoordrelevante webgidsen

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden die u in kunt zetten voor goede linkbuilding, het gaat echter te ver om die hier ook nog uitgebreid te benoemen. Een gespecialiseerd bedrijf kan u hier alles over vertellen.

Middle Road Linkbuilding

Zoals gezegd zijn er veel verschillende manieren waarop linkbuilding plaats kan vinden en het is verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om dit voor u te doen. Waarom zou u nu hiervoor een bedrijf inhuren als u het ook zelf zou kunnen doen? Dat heeft te maken met de negatieve effecten die een verkeerde manier van linkbuilding kan hebben. Pakt u het namelijk verkeerd aan, bijvoorbeeld door alleen maar heel veel reacties op andere sites te plaatsen en daar slechts een link naar uw website in te zetten, dan zullen zoekmachines dit markeren als spam. Deze machines worden namelijk steeds beter en intelligenter gemaakt en zij kunnen dan ook steeds effectiever dit soort tactieken opspeuren. Bespeuren zij een vorm van spam, dan zal dit effect hebben op uw positie in de resultaten, uw site zal lager komen te staan of zelfs helemaal verwijderd worden. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat u probeerde te bereiken, wat goed duidelijk maakt hoe belangrijk het is om dit proces op de juiste manier aan te pakken. We gaven al aan dat het zeer verstandig is om een gespecialiseerd bedrijf hiervoor in te schakelen, zoals Middle Road Linkbuilding. Zij hebben veel ervaring opgedaan op dit gebied en zij hebben dan ook zeer veel kennis wat betreft het op de juiste manier uitvoeren van deze tactieken. Als u hun hulp inschakelt voor het verzorgen van de linkbuilding, dan kunt u er zeker van zijn dat het op de juiste manier gebeurt en dat u niet per ongeluk te maken krijgt met juist een slechtere score of een complete verbanning uit de zoekresultaten. Met Middle Road Linkbuilding kunt u er van op aan dat uw score flink verbetert, dit hebben zij namelijk al voor zeer veel verschillende bedrijven voor elkaar gekregen.


Comments are closed.