Bedrijven en Bedrijfsleven

Het bouwkundig advies maakte het project succesvol

dinsdag, 18-12-2018  

Soms kom je zelfs als aannemer projecten tegen waarbij je met je handen in het haar staat. We hebben tientallen jaren ervaring met het aanpakken van projecten, groot en klein. We weten hoe constructies werken, welk materiaal we moeten gebruiken en kunnen prima inschatten hoeveel mensen we nodig hebben op een project om er een succes van te maken. Maar toen we aan de slag gingen met de hallen in Zwolle, kwamen we een project tegen waarbij we niet goed wisten wat de mogelijkheden waren. Er moest een hal tegen een kantorenpand geplaatst worden. Dat betekent dat de bestaande constructie gebruikt moet worden als basis, maar tegelijkertijd mogen er geen trillingen of geluiden doorklinken omdat de mensen aan de andere kant van de muur aan het werk zijn op kantoor. Ook hadden we genoeg uitdagingen op het gebied van de toegangswegen. De hallen moesten vijf overheaddeuren krijgen, maar er was maar een toegangsweg die niet breed genoeg was. Daarom besloten we hulp in te roepen op het gebied van bouwkundig advies. Niet omdat we het niet zelf konden, maar omdat we een second opinion wilde op het gebied van de mogelijkheden zodat we de klant optimaal werk af konden leveren.

Second opinion van het bouwkundig advies bureau

Er zijn situaties waarin een second opinion meer dan wenselijk is. Toen we de omvang van het werk zagen, besloten we eigenlijk direct al dat we bouwkundig advies wilden hebben rond:

  • De best mogelijke opzet;
  • Advies over het verweven van de twee panden;
  • Het gebruik van de aanrijdroute.

Maar met zo’n project klop je niet aan bij het eerste adviesbureau dat je tegenkomt natuurlijk Daarom besloten we bouwkundig advies in te winnen bij BBAN (bban.nl), marktleider op het gebied met ontzettend veel expertise in huis. We legden de plannen voor die we hadden en de mannen van het bouwkundig advies gingen direct aan het rekenen. Binnen een aantal dagen kregen we de feedback en zagen we direct dat we een aantal dingen anders aan moesten pakken om het resultaat zo goed mogelijk te krijgen. Ook wilden de mensen van het bouwkundig advies ons graag begeleiden tijdens de werkzaamheden, een optie die we direct omarmden omdat meer experts op de werkplek alleen maar kan leiden tot een beter resultaat. Onze klant ging overigens direct al akkoord en vond het een verstandig plan omdat dit het moeilijkste project was. Geen aannemer had zich eraan willen wagen.

Het resultaat: verbluffend

Toen we samen met de mensen van het bouwkundig advies naar het eindresultaat keken, had geen van ons verwacht dat het zo strak zou worden. Door het bouwkundig advies in te schakelen, hadden we tevens op de kosten bespaard. Door het gebruik van andere materialen en een andere dragende constructie (die achteraf nog veel sterker was) en door constant bij te sturen wanneer er een uitdaging naar boven kwam, was het eindresultaat ook nog eens een maand te vroeg klaar. Dat zijn dingen waar je punten mee scoort als aannemer. Het zorgt ervoor dat de klant het vertrouwen in je heeft als aannemer waardoor je ook in de toekomst op projecten ingeschakeld wordt. Voor ons was het echter meer dan dat. We hadden laten zien dat wij een uitdagend project af konden ronden, een project waar niemand zich aan wilde wagen. En tevens een project waarbij het uiteindelijke resultaat de verwachtingen van de opdrachtgever overtrof. We moeten eerlijk zeggen dat we het eerst niet zagen zitten, maar dat we van elke stap in het proces genoten hebben en trots zijn op de hal in Zwolle.


Comments are closed.