Bedrijven en Bedrijfsleven

Hulp bij een verzekeringsconflict via de advocaat verzekeringsrecht

zondag, 3-3-2019  

Zodra er geld in het spel is, dan kom je al heel snel in een gevaarlijke situatie terecht. Je ziet dit bijvoorbeeld op een banale manier wanneer je iets koopt en iemand weigert het product te leveren of levert een product van inferieure kwaliteit. Men doet er alles aan om maximaal te verdienen en minimaal te verliezen. Dus 100% geld ontvangen tegen 0% verlies (denk aan het leveren van een dienst of product, maar ook het uitkeren van een verzekering) is vanuit het eigenbelang bekeken dan ook de beste situatie. De economie berust dan ook op het idee dat egoïsme de mensen motiveert om te investeren waardoor de economie als het ware draaiende wordt gehouden. Dit feit is echter wel gebaseerd op een naïef idee dat iedereen door zijn of haar eigen belang ook direct de doelen en wensen van anderen (indirect) behartigt. Maar dat is uiteraard niet zo. Het idee achter de onzichtbare hand die de economische processen als het ware stimuleert berust op een zekere rationaliteit en welwillendheid. Maar daar waar men op slinkse wijze iets meer kan verdienen, wordt 1 partij in ieder geval gekort. Dat zie je dan ook bij verzekeringsmaatschappijen. Het is prettig wanneer de premies worden overgemaakt, want daarmee verdienen de verzekeringsmaatschappijen geld. Het is echter minder fijn om geld uit te keren en dus zal een verzekeringsmaatschappij vaak kijken of er juridische mogelijkheden zijn om het uit te keren bedrag kleiner te maken of een claim helemaal af te wijzen. Op die manier maximaliseren ze de winst en minimaliseren ze de kosten. Als jij dus een claim hebt die wordt afgewezen, dan is het in veel gevallen noodzakelijk om een advocaat verzekeringsrecht in te schakelen. Dit komt vanwege het feit dat een verzekeringsmaatschappij vaak ook via de juridische weg probeert te imponeren. Op deze manier is iemand die niet thuis is in het verzekeringsrecht al snel onder de indruk en zal dan verder ook geen actie ondernemen. Maar toch is het verstandig om er even een advocaat verzekeringsrecht naar te laten kijken. Helemaal als je zelf al weet, of in ieder geval een sterk vermoeden hebt, dat de afgewezen claim volledig onterecht is. Dus als je inderdaad te maken hebt met een verzekeringsmaatschappij die weigert uit te betalen, schakel dan eerst een advocaat verzekeringsrecht in. Op deze manier weet je zeker dat je er alles aan doet om toch echt geld te krijgen waar je recht op hebt. Soms weet een verzekeringsmaatschappij ook dondersgoed dat er geld uitgekeerd moet worden en zodra er een advocaat verzekeringsrecht bij komt, dan is de zaak in sommige gevallen direct al gewonnen.

Kies voor Advocatenkantoor Phea voor een advocaat verzekeringsrecht

Als je op zoek bent naar een advocaat verzekeringsrecht, dan ben je bij advocatenkantoor Phea aan het juiste adres. Dit kantoor behartigt alleen de belangen van verzekerden en niet van de verzekeraars. Daardoor wordt potentiele belangverstrengeling voorkomen en weet jij dus zeker dat de advocaat verzekeringsrecht er alles aan doet om jouw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Tevens is het advocatenkantoor gespecialiseerd in verzekeringsrecht en dus kun je rekenen op specialistische kennis. Verder kun je ook bij Advocatenkantoor Phea terecht voor de volgende rechtsgebieden:

  • Contractenrecht
  • Huurrecht
  • Consumentenrecht

Op de site van advocatenkantoorphea.nl vind je een overzicht van alle rechtsgebieden met bijbehorende informatie.

Neem contact op met de advocaat

Als je een probleem hebt met de verzekeringsmaatschappij en je overweegt om een advocaat verzekeringsrecht in de arm te nemen, dan kun je altijd even contact opnemen met het advocatenkantoor voor een vrijblijvend gesprek.


Comments are closed.