Mens en gezondheid

Informatie over een crematorium

vrijdag, 19-12-2014  

Voor veel mensen is de keuze tussen cremeren en begraven vaak lastig. Andere mensen weten het juist al heel snel. Wie voor een crematie kiest, heeft uiteraard ook een goed crematorium nodig. Het is belangrijk om u hier goed op te oriënteren, omdat het voor de nabestaande familieleden van groot belang is waar het crematorium zich bevindt. Vandaag de dag wonen veel families verspreid over heel Nederland. Het is dan handig om een centraal gelegen crematorium uit te kiezen. Zo wordt er voorkomen dan iemand van de familie erg ver moet reizen. In dit geval is het verstandig om voor CBA Amersfoort te kiezen. Hier bevindt zich begraafplaats De Rusthof, die precies midden in het hart van Nederland ligt. Hierdoor heeft niemand te maken met een lange reistijd. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor het moment van de crematie in het crematorium, maar ook voor die momenten waarop familieleden de urn van de overledene op willen zoeken. Ook dan is het fijn om niet te lang onderweg te zijn. Kies daarom voor deze centrale locatie. Dan hoeft u niemand teleur te stellen. En het goede nieuws is dat onze begraafplaats een prachtige plek is om te zijn. Natuurlijk wordt een crematorium altijd geassocieerd met de dood en dit wekt natuurlijk geen positief gevoel op. Maar ondanks de treurige lading die dit gehele proces met zich mee brengt, is het natuurlijk wel een goed idee om voor een waardige plek te kiezen. Het is bewezen dat veel mensen rustig worden van bomen om hen heen. Een boom brengt veel sfeer met zich mee. Ons crematorium is dan ook omgeven door eeuwenoude bossen, in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Hier is het heel goed mogelijk om op een waardige manier afscheid te nemen van de overledene. Klinkt dit goed en zou u wel graag wat meer willen weten over onze mogelijkheden voor bijvoorbeeld een plechtigheid? Of wilt u weten waar u ons precies kunt vinden in het bos? Aarzel dan niet langer en lees gerust even verder in de volgende alinea. Want daar wordt dit u namelijk haarfijn uit de doeken gedaan.

Kiezen voor een crematorium in de bossen nabij Amersfoort

Omdat de dood een erg moeilijk proces is, wat door iedereen weer anders beleefd wordt, is het soms lastig om een crematorium goed in te richten. Het moet natuurlijk zo zijn vormgegeven dat het voor iedereen een goede plek is om afscheid te nemen van een dierbare. En zo veel mensen als er bestaan, zo veel wensen zijn er ook. Een sfeerbepalend element dat het altijd goed doet is een bos dat bestaat uit mooie, oude bomen. Het crematorium van het CBA ligt dan ook in een schitterend bos, dat te vinden is waar de Utrechtse Heuvelrug en De Gelderse Vallei elkaar ontmoeten. De plek biedt veel sfeer en dit komt ten goede aan de ervaringen in het crematorium. En zo is het niet alleen vanwege de centrale ligging een goed idee om voor ons te kiezen, maar ook vanwege de unieke locatie. En zo zijn er nog wel meer elementen die er voor zorgen dat uw keuze voor dit crematorium de juiste is.

  • Wij zorgen er altijd voor dat alles in kannen en kruiken is.
  • Indien gewenst, kunt u bij ons kiezen uit duizenden muziekstukken voor tijdens de plechtigheid of het koffiedrinken.
  • Bij ons zijn vele mogelijkheden voor de asbestemming. Te denken valt aan een urnenheuvel of een urnenmuur.
  • Wij staan u altijd op een professionele en waardige manier bij in het gehele proces.
  • Ons personeel is netjes, vriendelijk en stelt u en uw familieleden op hun gemak.

Kortom, uw keuze laten vallen op De Rusthof van CBA Amersfoort biedt u de mogelijkheid om alle zaken goed geregeld te hebben. En zeg nou zelf dat is toch wel zo prettig?

Heeft u nog vragen over ’t een of ’t ander?

Een beslissing nemen voor een bepaald crematorium is natuurlijk niet gemakkelijk. Het moet helemaal goed voelen. Daarom willen wij u de gelegenheid bieden om vragen te stellen. Op die manier kunt u eerst alvast te weten komen of deze plek ook iets voor u is. En dat is natuurlijk wel zo fijn. Dan weet u zeker waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. En daarom geven wij u de ruimte om even contact met ons op te nemen.

  • Ten eerste kunt u ons een mailtje sturen, met daarin uw vraag over het crematorium.
  • Ten tweede is het mogelijk om ons te bereiken via onze website.
  • En ten derde kunt u ons even bellen, als u graag direct en persoonlijk contact wilt hebben met een van onze vriendelijke medewerkers.

Kortom, er zijn genoeg manieren om ons te bereiken. Wij staan u altijd graag te woord, om u meer te vertellen over de mogelijkheden bij het CBA. De Rusthof is altijd bereikbaar en u kunt dus ook altijd bellen om een vraag te stellen over ons crematorium midden in het bos. Wij snappen als geen ander dat u weloverwogen een keuze wilt maken voor een crematorium. Dat is uw goed recht. En daarom maken wij dit graag mogelijk door voor u open te staan. Onze werkwijze wordt gekenmerkt door professionaliteit en waardigheid. Verder is een respectvolle omgang met iedereen voor ons belangrijk. En dit merkt u wanneer u kiest voor ons crematorium.


Comments are closed.