Woning en Tuin

Infrarood verwarming

dinsdag, 7-4-2015  

Bent u bekend met infrarood verwarming? Zo niet dan raden we u aan om zeker eventjes verder te lezen. Zeker als u op zoek bent naar een bedrijf dat voor een mooi bedrag vloerverwarming kan komen aanleggen. Infrarood verwarming is de manier waarop vloerverwarming werkt. U snapt natuurlijk ook wel dat een normale verwarming niet onder de vloer kan worden geplaatst. Zeker niet als de vloer van hout is gemaakt want dan zal de boel snel kromtrekken en dat is iets dat u natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen. Dankzij de infrarood verwarming wordt uw vloer verwarmd en dientengevolge de kamer zonder dat er ook maar enige kans op schade is. Infrarood verwarming is zeker geen overbodige luxe in dit koude kikkerlandje. Ondanks de stijgende temperaturen in Nederland is het nog altijd erg fris in de herfst en de winter. De kachel zal dan ook in de komende decennia, misschien wel eeuwen, blijven branden in deze seizoenen zodat een investering in infrarood verwarming zeer zeker uit kan. Op de lange termijn zorgt infrarood verwarming er namelijk voor dat uw energierekening en stookkosten aanzienlijk dalen ten opzichte van de oudere radiatoren. Radiatoren bevinden zich aan de muren van uw kamers en het is maar de vraag of ze genoeg reikwijdte hebben om de andere kant van uw kamer te verwarmen. Een centrale verwarming is al een hele vooruitgang ten opzichte van de ouderwetse gaskachels maar het is toch nog niet alles. Daarnaast kan het bij de wat oudere installaties behoorlijk vervelend werken omdat het vaak verbonden is met diverse andere factoren zoals uw wamwatervoorziening en inderdaad de oppervlakte waardoor de CV de druk soms niet meer aankan. Met infrarood verwarming hebt u dit probleem niet meer omdat de warmte netjes wordt verspreidt door uw hele huis. Zit u dit wel zitten en wilt u hier graag meer over weten? Leest u dan vooral verder en vergeet niet om naderhand eens een kijkje te komen nemen op de volgende website: electriccomfort.nl.

Geïnteresseerd in infrarood verwarming? Vraag een gratis offerte aan

Het is wel van belang dat u weet wanneer u infrarood verwarming kunt gebruiken. Zoals we in de vorige alinea al aangaven is het gebruik van infrarood verwarming onder een houten vloer geen enkel probleem. Een dergelijke vloer is dikker dan bijvoorbeeld een vloer van tapijt, dat zult u ook wel begrijpen. Daardoor kunnen we de infrarood verwarming beter wegwerken en zal het de warmte tevens beter geleiden. Dat is niet het geval met vloerbedekking omdat dit simpelweg te dun is, slecht isoleert en de vloerbedekking veel te warm of zelfs te heet wordt met alle gevolgen van dien. Hebt u laminaat of parket in uw kamers liggen? Dan is infrarood verwarming geen enkel probleem. Ook in de badkamer kunnen we infrarood verwarming aanleggen dus onder tegels zou het ook nog kunnen alleen moet u er dan wel rekening mee houden dat dit enorm veel werk is, alle tegels zullen nadien opnieuw moeten worden gelegd en dat gaat u veel tijd kosten. Veel meer tijd dan het aanbrengen van een parketvloer of een vloer van laminaat. Uiteraard zou u alle kamers in uw huis kunnen voorzien van infrarood verwarming zodat u geen centrale verwarming meer nodig hebt maar u kunt ook kiezen voor een hybride oplossing: bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer en de badkamer infrarood verwarming en in de rest van het huis uw oude vertrouwde radiatoren. Dit is geheel aan u. U kunt dan ook te allen tijde diverse offertes aanvragen zodat u weet hoeveel het in zijn geheel en per kamer gaat kosten. U wilt immers geen dief van uw eigen portemonnee zijn en daarom zit u ook nooit meteen vast aan een dergelijke offerte maar geven we u ruim de tijd om hier goed naar te kijken. Overleg dit dan ook altijd eventjes met uw partner zodat u genoeg geld op kunt sparen voor deze veelbelovende investering waar u ongetwijfeld erg veel plezier mee zult beleven.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen

Een infrarood verwarming zal er voor zorgen dat u nooit meer koude voeten hebt dus dat is voor veel mensen en zeker voor koukleumen een mooi vooruitzicht. Stelt u zich voor dat u uit de douchecabine stapt en plaats moet nemen op die koude tegels. Dan is die douche opeens niet meer zo verkwikkend en staat u te rillen van de kou. Allicht hebt u een mat op de vloer liggen maar als u misstapt, is dat geen pretje. Dankzij de infrarood verwarming kunt u misstappen en dan is er alsnog helemaal niets aan de hand want de ondergrond zal heerlijk verwarmd zijn. Ook door de goede circulatie van de warmte in uw huis zal elke plek van de kamers waar infrarood verwarming is aangebracht goed en geleidelijk worden verwarmd. Dit kunt u altijd regelen met een thermostaat die we natuurlijk ook aanbrengen aan de wand in de woonkamer of waar u dit dan ook liever hebt. Tot slot willen we nog enkele voordelen van ons bedrijf opnoemen in de vorm van een opsomming zodat u een nog duidelijker beeld krijgt van ons beleid en we hopen u hiermee over de streep te trekken om in ieder geval eens een offerte voor infrarood verwarming op te vragen:

  • hoge kwaliteit
  • jarenlange ervaring
  • klantvriendelijke service
  • aanvaardbare prijzen
  • comfortabel gevoel

Hebt u verder nog vragen? Kijkt u dan eventjes onder het kopje “contact”. We horen u snel!


Comments are closed.