Mode en Kleding

Leren aktetassen

maandag, 9-3-2015  

Voor vrouwen die er voor hun werk representatief uit moeten zien, maar tegelijkertijd nogal wat papieren bij zich moeten hebben, zijn leren aktetassen uitermate geschikt. Leren aktetassen stralen professionaliteit, klasse en luxe uit. Vroeger waren er alleen aktetassen voor heren, aangezien er toen nog geen vrouwelijke advocaten, doctoren en professoren waren. Inmiddels zijn er gelukkig ook leren aktetassen die een wat vrouwelijkere uitstraling hebben: ze zijn iets minder plomp en net wat verfijnder wat betreft details als de voering, ritsen, sluitingen, et cetera. Leren aktetassen zijn meestal rechthoekig en zitten qua grootte vaak tussen A3 en A4-formaat in. Ze hebben altijd een stevig handvat en meestal ook een hengsel, zodat de tas over de schouder gedragen kan worden. Leren aktetassen zijn in principe vrij stevig, omdat ze vooral zijn bedoeld om belangrijke documenten, in het geval van advocaten vaak aktes, op een veilige manier te vervoeren. Hieraan dankt het model tas ook zijn naam. Leren aktetassen moeten dus tegen een stootje kunnen, maar zijn tegelijkertijd wel gesoigneerd, aangezien ze bij professionele kledij als een pak of een mantelpakje moeten passen. In sommige gevallen kunnen leren aktetassen de drager van de tas net iets indrukwekkender laten overkomen: het kopen van leren aktetassen is bij jonge universitaire docenten bijvoorbeeld een beproefd middel om iets geloofwaardiger, serieuzer of ouder te lijken. In dit artikel zullen we u meer informatie geven over leren aktetassen voor dames: we vertellen u waar u op moet letten als u een tas wilt aanschaffen, voor u zelf of voor uw vrouw, en we laten u kennis maken met een drietal merken die leren aktetassen vervaardigen, waar u als vrouw professioneel mee voor dag kunt komen.

Leren aktetassen: hier moet u op letten als u er een koopt

Leren aktetassen zijn niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat ze, mits u er zorgvuldig mee omgaat, jaren lang mee kunnen gaan. Voor minder dan honderd euro zult u zeer waarschijnlijk geen leren aktetas vinden; leer in nu eenmaal kostbaar, zeker als u voor een wat luxere leersoort kiest. Natuurlijk kunt u ook voor een ander materiaal als kunststof of canvas kiezen. Leer is echter een kwaliteitsproduct en alhoewel het een dierlijk product is, is leer wel duurzaam, aangezien het zo lang mee gaat. Behalve de kwaliteit van het leer is het ook aan te raden om rekening te houden met onderstaande zaken.

  • Als u van plan bent om uw laptop in de tas te vervoeren, is het handig om de diameter van het scherm van uw laptop te weten. In veel tassen past namelijk wel een laptop van 13.5 of 14.5 inch, maar niet een van 17 inch.
  • Heeft u een slot nodig? Op sommige aktetassen zit een klein hangslotje of zelfs een cijferslot, maar er zijn ook heel veel modellen waarbij dit niet het geval is.
  • Hoe zwaar bent u van plan uw tas te beladen? De ene tas kan meer gewicht aan dan de andere. Als u, naast papieren en een laptop bijvoorbeeld vaak ook nog een dik boek en een thermosfles koffie bij u hebt, dan doet u er goed aan om voor een wat steviger model te kiezen.
  • Wat voor stijl zoekt u? Er zijn verschillende stijlen aktetassen: klassiek, sportief, modern of stoer. Als u er zeer netjes uit moet zien, zullen er waarschijnlijk al veel tassen afvallen, omdat ze niet elegant genoeg zijn.

Gelukkig zijn er veel verschillende merken. Piquadro is bijvoorbeeld een bekend Italiaans tassenmerk, dat prachtige leren aktetassen produceert. De ontwerpen van dit merk zijn heel vooruitstrevend, maar tegelijkertijd toch stijlvol, zoals u dat ook verwacht van een Italiaans merk. Mocht u zo modern zijn dat u zonder papier werkt, dan heeft het merk ook grappige tasjes voor tablets, die een flinke slag kleiner zijn. Behalve Piquadro zijn er nog een aantal andere merken, die leren aktetassen leveren die ook voor vrouwen geschikt zijn. Het Zweedse merk Baron maakt prachtige retrotassen, maar heeft ook een aantal heel klassieke modellen, die slank en gestroomlijnd genoeg zijn om wellicht ook door vrouwen gedragen te kunnen worden. Tot slot verdient het Nederlandse merk Mutsaert de aandacht. Het merk maakt zeer elegante tassen: de hengsels en handvatten zijn mooi smal, het leer is veelal glad en glanzend en sommige modellen hebben zelfs een klein slotje, zodat je zeker weet dat je vertrouwelijke documenten veilig zijn. Veel leren aktetassen zijn bruin of zwart, maar Mutsaert heeft ze ook in het rood; voor vrouwen die van iets meer kleur houden is dit wellicht een idee. De tassen van Mutsaert, evenals die van Piquadro en Baron, zijn onder andere te koop op de website van BestBags. Op http://www.bestbags.nl/13-leren-aktetassen vindt u een handig overzicht van alle leren aktetassen die deze website te koop aanbiedt.

Aktetas, kantoortas of laptoptas?

Als u besluit een leren aktetas aan te schaffen, zult u bij het zoeken naar een tas ongetwijfeld ook tegen kantoortassen, laptoptassen en studietassen aanlopen. De overeenkomst tussen al deze tassen is de vorm: ze zijn allen rechthoekig en hebben zowel een handvat als een schouderband. Een laptoptas is om de laptop te beschermen vaak extra gepolsterd. De goedkopere modellen zijn vaak van plastic – zoiets zult u waarschijnlijk niet mee willen nemen naar college of de rechtbank. Wat de studietas en de kantoortas precies onderscheidt van een aktetas is niet altijd helemaal duidelijk; studietassen zijn wellicht wat sportiever; ‘kantoortas’ is misschien gewoon een moderner woord voor aktetas.


Comments are closed.