Financiën en Verzekeringen

Let op! Zzp boekhouder gezocht.

zaterdag, 6-4-2019  

Zzp boekhouder gezocht! Ben jij goed in boekhouden? Lees dan eerst de tekst door, want boekhouden is niet altijd makkelijk. Boekhouden kan worden gedaan via finovion, te vinden via finovion. Wie zijn zij? finovion is een administratiekantoor netwerk met specialisten op het gebied van accountancy. Zij hebben ongeveer vijftig kantoren die gevestigd zijn in Nederland. Bij het doen van de administratie leggen zij de nadruk op persoonlijk contact en willen zij dat de klant de cijfers begrijpt. Dat is essentieel aan boekhouden. Er wordt veel naar een zzp boekhouder gezocht. Dit is misschien wel jouw kans om aan de slag te gaan. Want het is niet zonder reden dat er veel naar een zzp boekhouder gezocht wordt.

Wat is belangrijk op het gebied van boekhouden? 

Een bedrijf waarbij een zzp boekhouder gezocht wordt wil natuurlijk geen naheffingsaanslag door de Belastingdienst. Het is daarom in de meeste gevallen logisch om een boekhouder het werk te laten doen zodat een ondernemer of een bedrijf niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Het is namelijk vaak zo dat als een ondernemer zelf de boekhouding doet, deze niet snapt wat er eigenlijk in de boekhouding moet worden opgenomen. Een ondernemer heeft op grond van artikel 52 van de Algemene Wet Rijksbelastingen (Wet AWR) een administratieplicht, en deze gaat erg ver. Logisch, anders kan er natuurlijk niet worden nagegaan wat er allemaal binnen een bedrijf gebeurt. Denk aan zaken als witwassen en andere vervelende duistere zaken. Dit moet voorkomen worden, daarom is het van belang dat op een juiste manier aan de administratieplicht wordt voldaan. Kortom:

  • Een onjuiste of onvolledige boekhouding  zorgt voor nare gevolgen
  • Een juiste boekhouding? Geen onaangename verassingen
  • Orde in het bedrijf bevordert de resultaten

Zzp boekhouder gezocht: ben jij de geschikte kandidaat? 

Als ondernemer komt er veel op je af, je bent niet alleen bedrijfsleider maar er zijn ook veel andere zaken waar je je mee bezig dient te houden. Het is daarom ideaal en eigenlijk ook niet meer dan logisch om de boekhouding uit te besteden aan iemand anders, het liefst een professional. Om deze reden wordt er vaak om een zzp boekhouder gezocht. Deze neemt de financiële administratie uit de handen van de ondernemer zodat deze zich kan richten op zaken die er echt te doen. Boekhouding is wel belangrijk voor het bedrijf, het moet dus goed gedaan worden. Ben jij de geschikte kandidaat? Dan moet jij ook kunnen uitleggen wat er eigenlijk op papier staat. En daar gaat het vaak mis, een boekhouder kan lang niet altijd in makkelijke taal uitleggen wat er in de boekhouding staat. Als een bedrijf dan ter verantwoording wordt geroepen door de Belastingdienst kan dit voor problemen zorgen. Maar wanneer omgaan met cijfers jou op het lijf geschreven staat moet jij als zzp boekhouder goed aan het werk kunnen gaan. Als je daarnaast ook nog eens in heldere, duidelijke taal kunt uitleggen wat er in de boekhouding staat zou jij zomaar eens de geschikte kandidaat kunnen zijn. Zzp boekhouder gezocht? Wie weet bij deze dan wel de juiste gevonden!


Comments are closed.