Auto's en Motoren

Rijles in Almere bij een goede aanbieder vergroot kans op slagen

zaterdag, 1-12-2018  

Rijles in Almere bij een goede aanbieder vergroot kans op slagenToen ik op zoek ging naar een aanbieder voor rijles in Almere wist ik precies wat ik zocht. Ik wilde geen rijles in Almere bij een groot bedrijf met verschillende lagen en veel instructeurs. Ik ben namelijk niet echt iemand die goed op kan schieten met mensen. Misschien kun je me het beste een beetje schuw noemen. Daarnaast vind ik het lastig om mensen te leren kennen. Dat is ook direct een van de redenen waarom ik zolang gewacht heb met het nemen van rijlessen. Ik wist namelijk niet goed wat ik hiermee zou moeten. Pas toen ik 26 werd en een baan aangeboden kreeg buiten Almere, wist ik dat ik rijles in Almere niet langer uit kon stellen. Ik had een rijbewijs nodig. Nu moest ik alleen nog een goede aanbieder vinden. Die vond ik bij Apollo 95 (rijschoolapollo95.nl), waar rijles in Almere gegeven wordt vanuit een eenmanszaak. Ideaal

  • een vaste instructeur
  • altijd dezelfde persoon om contact mee te hebben
  • en vooral korte wachttijden waardoor het mogelijk was om afspraken aan te passen en te veranderen waar mogelijk.

Niet dat het nodig was hoor, maar het feit dat de mogelijkheid bestond, dat gaf me al veel rust.

Rijles in Almere met het oog op het examen

Bij de aanbieder voor rijles in Almere snapte de instructeur direct dat ik mijn eigen problemen had. Het autorijden zelf was niet moeilijk, maar het inspelen op de omgevingssignalen en opties, dat was vervelend en lastig. Daarom nam de instructeur de tijd die ik nodig had en voerde hij de druk langzaam maar zeker op. Totdat ik ineens op de snelweg reed zonder dat ik dit echt goed en wel doorhad. Slim, want ik was zo direct over mijn angst heen en wilde meer proberen. De instructeur gaf aan dat het tijd was om een examen in te boeken, maar voordat we dat zouden doen, wilde hij met mij een proefexamen doen. Alle handelingen die verricht moeten worden, zodat ik daar ook geen angst meer voor zou hebben. Dat was een succes. We hebben vier keer een proefexamen gedaan en toen ik elke keer geslaagd was, durfde ik het aan om het examen aan te vragen. Rijles in Almere heeft me echt geholpen om met zelfvertrouwen achter het stuur te zitten dat is niet alleen handig tijdens het examen, maar ook wanneer je eenmaal gaat rijden zonder instructeur.

Zelf rijden en een wereld die opent

Na de rijles in Almere ben ik op zoek gegaan naar een leuke auto. Ik kwam een Volkswagen Vento tegen, een model dat je niet meer zoveel ziet op straat in Nederland en ik was direct verkocht. Mede vanwege de handige inrichting, de ruimte op de achterbank en de ruimte in de kofferbak waar je gemakkelijk alle boodschappen in kwijt kunt. Ik heb mijn rijbewijs nu een paar maanden en raad alle vrienden aan om naar Apollo 95 te gaan voor rijles in Almere. Wanneer de rijschool om kan gaan met mensen die zo gedragsgestoord zijn als ik ben, dan moet het voor andere mensen al helemaal geen moeite zijn om hier het rijbewijs te kunnen halen. De prettige sfeer, het zelfvertrouwen en het geduld hebben ervoor gezorgd dat ik me na de eerste les geen enkel moment opgelaten gevoeld heb en elke keer uitgekeken heb naar de volgende rijles in Almere. Iets wat zeker bijgedragen heeft aan het succes tijdens beide examens, die ik beide met succes afgelegd heb. Iets wat ik van tevoren nooit gedacht had.


Comments are closed.