Cursus en Opleidingen

Scrum master training voor bedrijven

donderdag, 16-4-2015  

Heeft u een bedrijf of organisatie en heeft u het idee dat er de laatste tijd weinig ontwikkelingen meer plaatsvinden? Stilstand is achteruitgang. Dat geldt zeker voor het bedrijfsleven. Op het moment dat u als organisatie dan ook bemerkt dat er geen groei meer plaatsvindt, zult u na moeten denken over de huidige manier van zaken doen die u hanteert. Wat kan er beter en wat gaat er mis? Dat zijn slechts enkele vragen die u zichzelf kunt stellen maar wat u nog beter kunt doen is het volgen van een scrum master training. Tijdens een scrum master training leggen wij de bedrijfsprocessen namelijk bloot. Dat betekent dat wij samen met u en uw personeel gaan kijken naar de patronen die er bestaan tussen de mensen. Management van verandering is waar u naartoe moet, maar dat is voor veel mensen best wel eng. Het continue inspelen op veranderende situaties betekent immers dat u niet meer volgens een bepaald stramien kunt blijven werken. Het betekent heel veel ‘loslaten’ en loslaten is voor veel mensen helemaal niet zo eenvoudig. Daarom het het volgen van een scrum master training met een groep mensen die gewend zijn om samen te werken een zeer goede investering in uw bedrijf. De reden dat het volgen van een scrum master training zo’n goede investering is, is omdat personeel samen leert en dus ook van elkaar leert tijdens deze scrum master training. Een aantal zaken die tijdens de scrum master training centraal staan hebben wij voor u op een rijtje gezet zodat u een globaal beeld krijgt van de mogelijkheden:

  • aandacht voor groei
  • aandacht voor verandering
  • aandacht voor structuren
  • aandacht voor communicatie
  • aandacht voor fouten

Scrum master training; patronen doorbreken

Veel bedrijven werken met een bepaald plan. Op het moment dat een bedrijf start aan een nieuw project wordt er een groep mensen op dit project gezet die dit project dienen uit te voeren. Dat is belangrijk en dat dient te worden gedaan op een goede manier. De methode is dat iedere werknemer een bepaald onderdeel van het project onder zijn hoede neemt. Dit zorgt voor een overzicht. Er wordt, met andere woorden, een plan uitgestippeld. Hoewel er natuurlijk wel wat te zeggen valt voor deze methode en hoewel er vele projecten middels deze methode succesvol werden afgerond, is het zo dat de huidige samenleving meer om flexibiliteit vraagt. De informatiestromen kennen een snelheid die er voor zorgt dat veranderingen en aanpassingen direct moeten worden kunnen doorgevoerd. Dat is waar in een scrum master training dan ook veel aandacht aan wordt besteed. Het volgen van een scrum master training is belangrijk om met een hernieuwde blik en andere instelling te kijken naar veranderingen en het leren in te spelen op veranderende situaties is een essentieel onderdeel van deze strategie. De scrum master training concentreert zich op een nieuwe manier van werken waarbij de persoonlijke capaciteiten en talenten worden aangeboord. Op basis van deze talenten worden de rollen verdeeld en de werkzaamheden bepaald. Als tijdens processen blijkt dat de ene persoon beter op een bepaald onderdeel functioneert dan worden rollen verdeeld. Snel handelen en inspelen op veranderende situaties is waar het allemaal om gaat. Online kunt u onze trainingen vinden en u inschrijven voor de trainingen. Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden of alvast wat lesmateriaal in willen kijken dan kan dit tevens op onze website worden besteld. Als u kiest voor het volgen van de scrum master training dan wordt het lesmateriaal altijd verzorgd.

De Scrum methode

De scrum methode kent een aantal vaste onderdelen of bestaat uit een aantal vaste elementen. Hierbij staat aanpassing aan bestaande veranderende situaties centraal. Dat is dus iets wat tijdens de scrum master training altijd wordt benadrukt. De zogenaamde scrum training gaat verder dan de meeste andere trainingen. Tijdens de training wordt vaak gewerkt met referentie projecten. Na de training moeten de deelnemers aan de slag met het implementeren van de nieuwe methode op de werkvloer. Tijdens deze fase die volgt na de scrum master training zal de master polshoogte nemen op regelmatige basis. Hij zal samen met de deelnemers bekijken en bespreken hoe de implementatie in zijn werk gaat en wat zaken zijn die wel werken en wat zaken zijn waar nog meer aandacht aan moet worden besteed. Het implementeren van een nieuwe methode van werken kosten best wel wat tijd en energie en natuurlijk kan er niet worden verwacht dat het allemaal in een keer goed gaat. maar juist dit leerproces is interessant en juist fouten die er worden gemaakt zijn belangrijk om van te leren. Iedereen heeft zo zijn eigen talenten en krachten. Sommige mensen nemen graag snel de leiding en andere mensen kijken liever eerst de kat uit de boom. Mensen hebben ook vaak een beeld van hun eigen rol en dat beeld is vaak helemaal niet zo adequaat als ze denken. Tijdens de scrum master training komen mensen erachter welke rol zij over het algemeen spelen in projecten. Zij leren ook eens te kijken of er wellicht een andere rol is die zij kunnen vervullen die hen misschien zelfs wel beter schikt. Het licht ontwrichten van een bepaalde stand van zaken kan er eerst voor zorgen dat mensen wat onrustig worden. Echter, u zult zien dat er daarna een nieuwe balans ontstaat, en dat is waar u heen moet als bedrijf. Een nieuwe balans van waaruit weer meer mogelijk is. Meer bereiken en ruimte voor groei. Zorg dat u investeert in uw bedrijf.


Comments are closed.