Mens en gezondheid

Stevia poeder brengt smaak aan uw gerechten

woensdag, 22-4-2015  

Genieten is gezond. Van het leven genieten door lekker te eten en op zijn tijd een glas wijn; het zal een mens geen schade doen! Echter, veel mensen leven consequent op een ongezonde manieren en dat is wel degelijk schadelijk. Ze zeggen wel eens ‘alles waar ‘té’ voor staat is niet goed’. Daar zijn wij het bij Steviala niet helemaal mee eens, want zoiets als te veel Stevia poeder bestaat niet. Daarop vormt Stevia echter wel een grote uitzondering. Nou bent u wellicht nieuwsgierig naar wat Stevia poeder precies is. Dat zullen wij u vertellen. Stevia poeder is een zoete poeder waar u uw dranken of voeding mee kunt zoeten. Het heeft een natuurlijke zoete smaak omdat het wordt gewonnen uit de bladeren van een plant die groeit in Zuid-Amerika. De reden dat mensen er rekening mee moeten houden dat suiker niet onbeperkt genuttigd kan worden is wel bekend. Suiker wordt omgezet in vetten en deze vetten slaan zich op in het lichaam, zeker als er veel gebruik wordt gemaakt van suikers. Een goede balans in voeding en beweging is belangrijk om gezond te blijven of weer te worden, maar daarvoor moet u er wel rekening mee houden dat suiker of zoetstoffen moeten worden geschrapt. Stevia poeder vormt een zeer goed alternatief voor mensen die gewend zijn aan het zoeter maken van hun dranken en voeding. Het is een natuurlijke zoetstof die niet zoals gewone suikers dik maakt of slecht voor uw tanden is. Waarom overstappen op Stevia poeder als u ook gebruik kunt maken van suiker of zoetstoffen?

  • Stevia bevat nauwelijks of geen calorieën en is niet verslavend.
  • Het poeder is niet slecht voor het gebit en kan altijd worden genuttigd.
  • Het poeder is in verschillende vormen verkrijgbaar en makkelijk in gebruik.
  • Het poeder kan er voor zorgen dat u een minder hoge bloeddruk heeft.
  • Stevia is meer dan driehonderd keer zo zoet als gewone suiker.

Stevia poeder gebruiken

Hoe kunt u Stevia poeder precies gebruiken? Dat is makkelijk. U kunt het poeder precies op dezelfde manier gebruiken als u gewend bent. Wanneer u normaal een paar scheppen suiker aan uw thee of koffie toevoegde, voegt u nu Stevia poeder toe. Zo simpel is het. Op de website van Steviala kunt u Stevia poeder of vloeistof krijgen. Maar niet alleen verkopen wij het product in deze vorm. U kunt op onze website ook terecht voor tal van andere biologische producten die op een natuurlijke manier zijn gezoet en dat is wel zo prettig als u graag iedere dag de bewuste en gezonde keuze wilt maken. De plant waaruit de natuurlijke zoetstof gewonnen wordt, groeit zoals gezegd in Zuid-Amerika. De stof werd door de Indianen al vele honderden jaren gebruikt. Het is en blijft een raadsel waarom het zijn weg niet eerder naar de westerse landen vond. Sommige mensen vermoeden dat de voedselindustrie hier iets meer te maken heeft. Immers, vele bedrijven zijn afhankelijk van de productie van zoete producten en die zijn gezoet met suiker en niet met Stevia poeder. Het is echter een goed teken dat het Stevia poeder inmiddels aan een opmars bezig is. Steeds meer mensen maken gebruik van het poeder en kiezen voor Stevia poeder in plaats van suiker of zoetstof. Een probleem dat geldt voor de namaak suikers die u in de meeste supermarkten kunt krijgen is dat ze niet natuurlijk zijn en door een proces worden gemaakt dat niet goed is voor het lichaam. Onderzoekers hebben vastgesteld dat er in zoetstof kankerverwekkende stoffen zitten en daar dient u rekening mee te houden. Te veel inname van chemische zoetstoffen is ontzettend ongezond en dat geldt gelukkig niet voor Stevia poeder omdat het een volledig natuurlijk product is. Wij raden mensen die graag de gezonde en bewuste keuze willen maken dan ook altijd aan om te kiezen voor een van de producten van Steviala.

Gezond leven; waar begint u?

Omdat wij een online winkel zijn dat biologische producten aanbiedt zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen, weet u dat u bij ons altijd de gezonde keuze maakt. Zelfs als u kiest voor het snoepgoed dat wij verkopen, weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Maar wat zijn nog meer tips om betere leefgewoonten aan te nemen naast kiezen voor Stevia poeder in plaats van suiker of chemische zoetstoffen? Dat is een vraag die ons tamelijk veel wordt gesteld. De basis van een gezonde levensstijl is ‘balans’. Dat is een woord dat wij graag gebruiken, maar wat bedoelen we daar precies mee? Balans heeft alles te maken met de natuurlijke behoefte van het lichaam en de mate waarin u aan deze behoefte gehoor geeft. Wanneer het lichaam niet meer in balans is, zal het andere behoeften krijgen en die dient u te bespeuren. Behoeften aan suiker ontstaat doordat de meeste mensen verslaafd zijn aan suiker en niets minder dan dat. Omdat aan de meeste producten tegenwoordig suiker wordt toegevoegd, hebben mensen vaak niet eens in de gaten dat ze verslaafd zijn aan suikers maar ze zijn het wel degelijk! Zorg er daarom altijd voor dat u geen bewerkte producten kiest, maar producten die vers zijn en zo van het land komen. Kijk altijd op de verpakking van producten en als u ziet dat er veel e-nummers staan of stoffen waarvan u niet weet wat het is, zet dit product dan gewoon weer terug. Kies bewust voor natuurlijke en biologische producten!

Meer van Steviaproducts.be

Deel dit bericht :


Comments are closed.