Creatief en Decoratief

Subsidie voor een groen dak aanvragen

woensdag, 19-12-2018  

Subsidie voor een groen dak aanvragenHet afgelopen jaar zijn mijn vriendin en ik bezig om energiezuiniger te leven. De jaren daarvoor probeerden wij ook altijd bewust zuinig te leven, maar het afgelopen jaar hebben we een aantal grote veranderingen gemaakt. We kopen al jaren producten met zo min mogelijk plastic en gooien bijna nooit etensresten weg. We letten altijd goed op wanneer we iets nieuws kopen, we bedenken of we het echt nodig hebben en bij eten of we het echt gaan opeten. Die verandering was al groot voor ons, want jarenlang kochten we zonder er bij na te denken. Als we iets mooi vonden en we hadden genoeg geld, dan kochten we het. We waren een aantal jaar geleden op vakantie en toen zagen we een schildpad in de oceaan met een stuk plastic om zijn nek. We konden de schildpad gelukkig helpen en dat gaf ons een goed gevoel. Maar we vonden dit allebei zo erg dat dit soort dingen gebeuren, dat we besloten om milieubewuster te leven. We spaarden een tijd lang ons geld op en afgelopen jaar lieten we ons huis beter isoleren en plaatsen we zonnepanelen. We waren allebei erg blij met deze keuze, op deze manier kunnen we energiezuiniger leven en geld besparen. Een paar weken geleden kwam een oude vriend bij ons langs en hij vertelde dat hij een groen dak heeft. Hij had op het internet een aantal artikelen gelezen over groene daken en besloot om er ook eentje te nemen. Hij vertelde dat je bij veel gemeentes subsidie voor een groen dak kan aanvragen en op die manier geld terugkrijgt. Hij zei dat het per gemeente verschilt, maar dat wij misschien ook subsidie voor een groen dak kunnen aanvragen. Mijn vriendin en ik hadden interesse, maar wilden eerst meer over het onderwerp lezen.    

Bij de gemeente subsidie voor een groen dak aanvragen

Online zochten we naar artikelen over groene daken en hoe subsidie voor een groen dak werkt. We vonden veel verschillende artikelen en lazen dat er veel voordelen aan een groen dak zitten. Een groen dak is goed voor het milieu, want het helpt bijvoorbeeld om de lucht te zuiveren, het is goed voor de biodiversiteit en ontlast het rioolstelsel. Voor een huishouden is het ook goed, want het koelt een huis, het werkt geluiddempend en verlengt de levensduur van een dak. Toen wij dit allemaal lazen wilden wij ook graag een groen dak, zolang het niet te duur was. We lazen op de website van onze gemeente dat we met een subsidie voor een groen dak 40% van de aanschafprijs konden terugkrijgen. We maakten toen een berekening van de kosten en besloten om een groen dak te nemen. Op de website van Simpel Sedum simpelsedum.nl vonden we artikelen voor een groen dak. De voorbeelden op de website zagen er erg mooi uit en we konden een offerte aanvragen. Met de offerte konden we subsidie voor een groen dak aanvragen bij onze gemeente.

Erg blij met ons groen dak

Een paar weken geleden hebben we het groen dak laten plaatsen. We vinden het er allebei erg mooi uitzien en zijn blij met onze keuze. De aanvraag voor subsidie voor een groen dak hebben we al bij de gemeente ingediend. Ze zeiden dat ze binnen een paar weken het geld op onze rekening storten. Een groen dak is voor veel mensen een goede keuze

  • Het is goed voor het milieu
  • Het heeft ook veel voordelen voor een huis
  • Met een subsidie voor een groen dak kan je een groot gedeelte van de aanschafprijs terugkrijgen


Comments are closed.