Nieuws

Taarten

woensdag, 25-2-2015  

Het is traditie om bij feestelijke gelegenheden gebak uit te delen. Door het gezamenlijk eten van bijvoorbeeld taarten wordt een heugelijk feit gevierd. Op elke bruiloft is het bijvoorbeeld zaak om een feestelijke, romantische bruidstaart te regelen, die indruk maakt op de gasten. Het samen aansnijden van dit pronkstuk van deeg en glazuur is namelijk een belangrijk standaard onderdeel van het huwelijksfeest. Ook verjaardagen kunnen niet voorbijgaan zonder een goed stuk taart. Voor een groot gezelschap is het aan te raden meerdere taarten te regelen, zodat er voldoende is voor iedereen. Het is dan leuk om verschillende soorten gebak in te slaan, zodat men kan kiezen. Jubilea, promoties of het succesvol afronden van een opleiding zijn ook voorbeelden van vieringen waarbij taarten niet kunnen ontbreken. Kortom: voor vrijwel elke gelegenheid waarbij iets te vieren valt zijn er wel kan ten klare taarten te vinden. De lekkerste en meest originele taarten haalt u bij uw plaatselijke banketbakker of bij een banketbakker met een online bestelmogelijkheid. Deze laatste categorie banketbakkers neemt in getale toe. Zij grijpen hun kans nu men steeds vaker online koopt en de supermarkt een grote concurrent is geworden op het gebied van vers gebak. Ook deze vakmensen zien dus de voordelen van een webwinkel en het aanspreken van de klanten via het internet. Omdat winkelen tegenwoordig snel, simpel, flexibel en volledig aan uw wensen aangepast moet zijn, is het bij de meest banketbakkers mogelijk om zelf uw wensen doorgeven, waardoor u een unieke taart geleverd krijgt. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met figuurtjes van marsepein, verschillende taartlagen, in glazuur geschreven boodschappen en foto’s geprint op eetbaar papier. Bovendien worden de bestelde taarten volledig vers en tegen scherpe prijs geleverd.

Zelf taarten maken

Bestellen is eenvoudig en handig, maar u kunt ook zelf aan de slag. Taart bakken is een prettige bezigheid, u weet precies wat er in de taart gaat en kunt rekening houden met eventuele ingrediënten die u niet lust of waarvoor iemand allergisch is. Bovendien hebt u veel ruimere keuze uit smaken en recepten wanneer u zelf de touwtjes in handen neemt. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de volgende ongebruikelijke maar bijzonder smakelijke taarten:

  • worteltjestaart
  • cheesecake
  • amandeltaart
  • chocolade-sinaasappeltaart
  • peer-kaneeltaart
  • stroopwafeltaart
  • toffee-appeltaart
  • Irish-coffeetaart

Wellicht heeft dit lijstje uw creativiteit geprikkeld. Er zijn ongelofelijk veel recepten te vinden op het internet, waar u misschien nog nooit van hebt gehoord. Zo is het mogelijk goed klinkende recepten uit te proberen in uw eigen keuken en misschien wel uw nieuwe favoriete taart te ontdekken. Taarten bakken vergt over het algemeen weinig culinaire ervaring. Allereerst maakt men het beslag van boter, suiker en eieren. Vervolgens voegt men eventueel (afhankelijk van het recept) al enkele smaakbepalende ingrediënten toe. Over het algemeen komen taarten er beter uit te zien wanneer het beslag niet te vochtig is. Het is dus van belang dat u oppast met het toevoegen van vruchtensap. Hoewel dit voor veel taarten een bijzonder prettige toevoeging is, kan het ervoor zorgen dat het gebak niet helemaal goed rijst. U kunt dit oplossen door extra bakpoeder toe te voegen, bijvoorbeeld. Een groot nadeel van zelf bakken is natuurlijk dat het extra werk en voorbereiding kost. Het kan ook relatief duur zijn, omdat u als particulier uw ingrediënten natuurlijk gewoon in de supermarkt koopt. Bent u om één of meerdere van deze redenen geen groot fan van zelf taarten bakken, maar hebt u wel het liefst controle over hoe de taart eruit komt te zien en wilt u de taart graag absoluut vers hebben? Dan bent u de ideale doelgroep voor het online taarten bestellen.

Online bestellen

Het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om uw taarten online te bestellen in plaats van naar de dichtstbijzijnde banketbakker te gaan. Dit past helemaal in de trend van online winkelen. Net als avondeten bestellen wanneer u eens een avondje geen zin hebt om te koken, geeft u via internet uw bestelling door. U betaalt ook via de website. Dit principe zal bij de meeste mensen al wel bekend zijn. Andere soorten vers voedsel kunt u ook steeds vaker gewoon via het internet bestellen. Zeker wanneer het gaat om taarten, is het leuk om zelf inspraak te hebben in de kleur, smaak en vorm van het gebak of om aan te kunnen geven dat er een foto of tekst op de taart mag komen. Online winkels van banketbakkers tonen daarom vaak verschillende soorten basistaarten waaruit u kunt kiezen. Natuurlijk hebben ze ook al kant-en-klare taartontwerpen met bepaalde thema’s, die leuk zijn om bij feestelijke gelegenheden te presenteren. U kunt er in ieder geval vanuit gaan dat deze taarten vakkundig zijn gemaakt, wat blijkt uit de voortreffelijke smaak en het charmante uiterlijk van het gebak. Het leuk aan online winkelen is dat u al deze mogelijke taartontwerpen van tevoren alvast even kunt bekijken. Het is niet zo dat deze ontwerpen vers uitgestald voor u in een vitrine moeten liggen om u een indruk te geven. Bovendien kunt u ze eenvoudig met elkaar vergelijken om te bepalen welke taart u het leukst of het meest toepasselijk vindt. Omdat taarten meestal ruim van tevoren worden besteld als onderdeel van een gepland feest of een voorziene gelegenheid, valt er bij webwinkels van banketbakkers aan te geven voor welke datum u de taarten wilt hebben. Er zal dan worden gezorgd dat het gebak op het afgesproken moment klaar is, zodat u en uw gezelschap van een gegarandeerd verse taart kunnen genieten.


Comments are closed.