Juristen en Advocaten

Waar heb jij een advocaat van onvermogen voor nodig?

dinsdag, 16-12-2014  

Er zijn verschillende soorten mensen die een advocaat van onvermogen nodig hebben. Er zijn natuurlijk de mensen die daadwerkelijk een strafbaar feit hebben gepleegd, maar er zijn ook mensen die een advocaat van onvermogen nodig hebben omdat zij zich nergens schuldig aan hebben bevonden of omdat zij door iemand anders in de problemen zijn gebracht. Dit gebeurt nog wel eens bij bijvoorbeeld burenruzies die uit de hand zijn gelopen. Maar wat doe je bijvoorbeeld wanneer je ten onrechte op staande voet ontslagen wordt? Of wanneer je je ontslag krijgt op ongegronde redenen? Ook in die gevallen kun je een advocaat van onvermogen inschakelen. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en laten de zaak voor wat het is. Dit is echter erg onverstandig. Tenslotte is jou onrecht aangedaan en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt hier makkelijk iets aan doen door een advocaat van onvermogen in te schakelen. Dit kan uiteraard alleen in de gevallen dat je zelf niet in staat bent om een advocaat in te huren. Er zijn echter genoeg mensen in Nederland die hier inderdaad niet genoeg geld voor hebben en daarom zorgt de Staat er voor dat zij een advocaat van onvermogen tot hun beschikking hebben. Dit zijn ervaren advocaten die aangesloten zijn bij een advocatenkantoor en bij de Orde van Advocaten. Ook voor andere zaken kun je natuurlijk bij een advocaat van onvermogen terecht.

  • Echtscheiding.
  • Strafzaken.
  • Mishandeling.
  • Diefstal.

Er zijn natuurlijk uiteenlopende gevallen waarin iemand een advocaat kan nodig hebben. Soms beseffen mensen zich ook niet dat het in bepaalde gevallen erg verstandig kan zijn om een advocaat in te schakelen. We komen daarbij weer terug op het eerder gegeven voorbeeld van een onterecht ontslag. Veel mensen zijn in zo’n geval bang om actie te ondernemen. Vaak denken mensen ook dat er toch niets meer aan gedaan kan worden of dat het enige wat voor elkaar gekregen kan worden het terugkrijgen van de baan is. Maar na zo’n nare ervaring heb je daar natuurlijk geen zin meer in en dus kies je liever eieren voor je geld. Dit is echter onverstandig, want je kunt er met een advocaat van onvermogen bijvoorbeeld voor zorgen dat je ontslagrecht krijgt. In veel gevallen wordt er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de oude werkgever (een gedeelte van) het salaris moet blijven doorbetalen. Dit is natuurlijk wel zo prettig, zeker wanneer je onterecht op staande voet ontslagen bent.

Geef de advocaat van onvermogen de juiste informatie

Wanneer je een advocaat van onvermogen gaat inschakelen moet je daar natuurlijk een aantal stappen voor zetten. In eerste instantie ga je naar de website van Gratis Advocaat Pro Deo. Hier vind je meer informatie over de uiteenlopende zaken waarmee een advocaat van onvermogen je kan helpen. Heb jij een zaak lopen waar je een advocaat van onvermogen voor nodig hebt, dan laat je je gegevens achter op de website en dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je moet naast je persoonlijke gegevens ook het pakketnummer van de zaak die loopt achterlaten. Heb je nog geen lopende zaak, maar wil je eerst meer informatie over de eventuele stappen die genomen kunnen worden, dan kun je dit laatste ook weglaten. Wanneer de advocaat van onvermogen dan contact met je zoekt kun je jouw probleem voorleggen en met de persoon in kwestie overleggen wat eventuele handige vervolgstappen kunnen zijn. Bijvoorbeeld in het geval van een echtscheiding kan dit handig zijn. Wanneer je nog niet zeker weet of je een echtscheiding echt zo ver wilt nemen dan kun je dat dus overleggen met een advocaat van onvermogen. In de meeste gevallen wordt dit echter wel aangeraden. Tenslotte ga je niet voor niets uit elkaar. Hier komen vaak wel wat juridische zaken bij kijken waarbij je de ondersteuning van een advocaat goed kunt gebruiken. Wees dus ook absoluut niet bang om deze in te schakelen. Door een advocaat onder de arm te nemen kun je er alleen maar sterker uit komen. Veel mensen zijn je hier al in voorgegaan.

Een advocaat van onvermogen inschakelen

Wat voor zaak er dan ook tegen je aangespannen is het is altijd verstandig om in ieder geval te overleggen met een advocaat van onvermogen wat slim is om te doen. Soms kan het advies ook zijn om er niets tegen te doen. Ben je bijvoorbeeld schuldig bevonden aan mishandeling? En ben je hier ook echt bij betrokken geweest? Dan kan een advocaat van onvermogen je natuurlijk proberen te helpen. Wanneer er een strafzaak tegen je is aangespannen is dit daadwerkelijk nodig, maar wanner je zelf in tegenspraak wilt komen kan dit een onverstandige beslissing zijn. Het kan in zo’n geval gebeuren dat de rechter uiteindelijk dan beslist om je straf nog hoger uit te laten vallen en dat is uiteraard niet wat je voor ogen hebt. Soms kan het dus verstandiger zijn om een zaak gewoon te erkennen en de boete te betalen. Een advocaat van onvermogen kan je hierin wel van een goed advies voorzien en het zou natuurlijk onverstandig zijn om dit af te slaan. Laat daarom je gegevens achter op de website en ga het gesprek aan met de advocaat contact met je zoekt. Hij of zij zal je dan voorzien van een passend advies. Je kunt daarna altijd nog beslissen wat je voor vervolgstappen wilt nemen. Hier ben je natuurlijk vrij in.


Comments are closed.