Cursus en Opleidingen

Website over assertief zijn en assertiviteitstraining online

zondag, 10-2-2019  

Tegenwoordig worden we allemaal maar geacht om ons mannetje te staan en op te komen voor onszelf. Helaas is het vaak zo dat veel mensen hier nu eenmaal niet zo goed in zijn. Veel mensen zijn van zichzelf wat onzekerder, gevoeliger en introverter dan anderen, en dus van nature niet zo assertief, assertiviteitstraining kan dan een oplossing bieden. Soms is het namelijk, zeker voor introverte mensen, belangrijk om wat assertiever te worden, bijvoorbeeld op de werkvloer, of juist in de privésfeer omdat je het gevoel hebt dat mensen soms over je heen lopen. Ben je dus niet zo assertief, en is een assertiviteitstraining iets voor jou? Kijk dan eens op de website van Tijdwinst (assertief.nl.) Hier vind je alles over het onderwerp assertiviteit en daarnaast voor de mensen die niet zo assertief zijn, een assertiviteitstraining. Vaak merken mensen na het volgen van deze training dat ze zichzelf veel meer durven laten zien en minder bang zijn voor de oordelen van anderen, of dat nu partners, vrienden of collega’s zijn. Ze durven zich meer open te stellen en hun mening of overtuiging te uiten, zonder bang te zijn om niet gehoord te worden. Bovendien kunnen ze beter omgaan met mensen die van nature extravert zijn en soms (vaak onbedoeld!) over hun heen lopen tijdens een gesprek. Aangeven wat je dan voelt en die persoon duidelijk maken dat je dit niet waardeert kan al goed helpen, door dit te leren wordt je al wat meer assertief, een assertiviteitstraining kan je hierin zeker ondersteunen. 

Niet zo assertief? Volg een assertiviteitstraining!

Als je moeite hebt met het aangeven van grenzen of het idee hebt dat je soms moeilijk gehoord word, ben je misschien niet zo assertief, een assertiviteitstraining kan je hierbij helpen. Hierin leer je bijvoorbeeld manieren om nee te zeggen, en hoe je een aangename, duidelijke en constructieve gesprekspartner wordt. Goed kunnen communiceren is namelijk een van de belangrijkste onderdelen aan assertief zijn, een assertiviteitstraining richt zich dan ook voornamelijk hierop. Bij Tijdwinst kun je zo’n training vinden. Deze is te volgen op drie verschillende manieren, namelijk:

  • In de vorm van een 1 daagse training. Voor jou alleen, in een kleine groep op locatie.
  • In de vorm van persoonlijke coaching, één op één, met behulp van een professional.
  • In de vorm van diverse workshops en lezingen over assertiviteit.

Je kunt zelf kiezen welke van de drie vormen jou het meeste aanstaat. Misschien vind je het prettig om alles over assertief zijn in een assertiviteitscursus in groepsverband te leren. Dan kun je namelijk gelijk oefenen op je medecursisten. Doordat je die mensen (nog) niet kent is dat vaak wat minder eng dan met collega’s of andere bekenden die jou goed kennen zoals je bent en jouw manier van communiceren gewend zijn. Even oefenen met vreemde mensen is dan een goede manier om je voor te bereiden op een nieuwe manier van communiceren met de mensen uit je dagelijks leven. Vind je dit toch nog iets te eng? Leer dan alles over assertief zijn met assertiviteitstraining gericht op jou in je eentje. Wil je enkel wat meer info en geïnspireerd raken? Dan is een workshop of lezing een goede optie. 

Een tip voor goede communicatie

Het klinkt gek, maar luisteren is een van de belangrijkste dingen aan goede communicatie. En hoewel mensen die niet zo assertief zijn juist moeten leren meer voor zichzelf op te komen is luisteren vaak net zo belangrijk. In een assertiviteitstraining komt dus ook dat aan bod. Na de training zul je merken dat je veel zelfverzekerder bent in je communicatie, en niet meer over je heen laat lopen. 


Comments are closed.