Bedrijven en Bedrijfsleven

Word ik een make-up artist?

zaterdag, 15-12-2018  

Al een tijdje ben ik aan het experimenteren met make-up. Niet omdat het moet, ik doe het omdat ik make-up steeds interessanter vind. Je kunt als het ware jezelf erachter verschuilen. Je kunt jezelf eigenlijk volledig bedekken. Nou is dat gelukkig niet wat ik doe of wat ik wil. Het hele plaatje van het gebruiken van make-up vind ik gewoon tegenwoordig interessant. Een mooi opgemaakt gezicht representeert jezelf. Ik zie mezelf nog lang niet als een make-up artist, maar ik zou het geweldig vinden als ik zover zou kunnen komen.

Ik ontmoet een geweldige make-up artist

Een tijdje geleden ben ik in aanraking gekomen met Kira Kroegman. Zij noemt zichzelf een make-up artist en zo zie ik haar ook. Ze weet ontzettend veel over allerlei soorten producten mascara, foundation en concealers. Natuurlijk weet ze ook erg veel van andere make-up producten zoals oogschaduw, blendermethodes en kwastjes. Dat moet ook wel als je een artist bent op gebied van make-up. Eerst hebben we contact gehad via e-mail, omdat ik wat vragen had over make-up. Na een tijdje te hebben gemaild heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik met haar een dagje mee mocht lopen. Een dag mee lopen met een make-up artist betekende dat ik veel meer inzicht zou kunnen krijgen in haar werk. Al snel stemde Kira Kroegman toe, wat ik erg leuk vond. Maar niet alleen ik vond het geweldig dat ik de kans kreeg, ook Kira vond het erg leuk. Zo kon zij iemand enthousiasmeren binnen haar eigen vakgebied. Natuurlijk zal ik lang niet zo goed zijn als Kira, omdat ik de juiste opleidingen nog niet heb gevolgd. Nu ik een dag mee heb mogen lopen met een geweldige make-up artist, weet ik dat ik zelf ook in de make-up wil gaan werken. Het is heerlijk om mezelf gewoon dagelijks op te mogen tutten. Het lijkt me dan ook geweldig als ik andere mensen mooi kan maken. Mooi, maar naturel. Dat is wel één van mijn eigen vereiste dan. Een make-up artist moet niet alleen meer uitbundige creaties kunnen maken, maar ook zich houden aan naturel make-up.

Veel geleerd

Als make-up artist zou ik het erg leuk vinden wanneer ik bijvoorbeeld voor een galafeest of de rode lopers vrouwen zou mogen opmaken. Ik ben blij dat ik met Kira Kroegman in aanraking ben gekomen. Dankzij haar heb ik veel geleerd over producten en bijproducten van make-up. Een goede make-up artist is iemand die:

  • Een goede huidanalyse kan uitvoeren;
  • Verstand heeft van kleurenpallets;
  • Ideeën kan delen;
  • Tips en adviezen kan geven.

Natuurlijk zijn er veel meer belangrijke punten, maar naar mijn idee zijn dit de belangrijkste vier punten. Een huidanalyse is van groot belang zodat je ook de juiste producten kunt gebruiken. Zo moet iemand met een vette huid geen producten gebruiken die erg glimmend kan zijn. In combinatie met een vette huid lijk je dan alleen maar te schitteren als een diamant. Niet heel handig als je bijvoorbeeld op de foto moet. Verstand hebben van kleurenpallets lijkt me logisch, je moet weten welke kleuren elkaar versterken en welke kleuren niet goed samen kunnen gaan. Ideeën, tips en adviezen vind ik ook een belangrijke, omdat je toch samen moet kunnen werken met een klant. Al met al ben ik ontzettend blij dat ik nu veel meer weet over het beroep, een make-up artist lijkt me steeds leuker worden. Binnenkort volg ik een proefles. Mocht dat ook een succes zijn, dan weet ik wat ik word. Ik wil Kira Kroegman ontzettend bedanken voor haar gastvrijheid. Mocht je meer willen weten, kijk dan op kirakroegman.com.


Comments are closed.